Έκτακτη ανακοίνωση – Έλλειψη νερού


Έκτακτη ανακοίνωση – Έλλειψη νερού

Το ΚΣ απολογείται για το πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί, κυρίως στις «ψηλές περιοχές». Δυστυχώς όμως το θέμα είναι πολύ σοβαρό και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλους, καθώς δεν μπορεί να λυθεί οριστικά. Οι κλιματολογικές συνθήκες, αύξηση της θερμοκρασίας – μείωση της βροχόπτωσης, οδηγούν σε προβλήματα στην επάρκεια του νερού. Ως εκ τούτου θα πρέπει να το εξοικονομήσουμε με κάθε τρόπο.

Η Κοινότητα μας υδροδοτείται από τη διάτρηση στον ποταμό και από το ταχυδιυλιστήριο στο Φράγμα. Η ανομβρία του τελευταίου Χειμώνα έχει ως αποτέλεσμα οι 300 τόνοι που έδινε η διάτρηση μας να γίνουν 60 και να λιγοστεύουν συνεχώς. Παράλληλα η ζήτηση όλων των κοινοτήτων που υδρεύονται από το Φράγμα, Πέρα – Ψιμολόφου – Επισκοπειό – Καμπιά, αυξάνονται. Οι θερμοκρασίες που παρατηρούνται φέτος το καλοκαίρι έχουν εκτοξεύσει τη ζήτηση, με αποτέλεσμα να παρατηρούνται προβλήματα σε όλες οι κοινότητες. Μια βλάβη το Σαββάτο στο ταχυδιυλιστήριο επιδείνωσε το πρόβλημα ΟΛΕΣ οι πιο πάνω Κοινότητες, αντιμετωπίσαμε σοβαρό πρόβλημα. Η βλάβη επιδιορθώθηκε αλλά κάποιες διαρροές στους αγωγούς μας που προέκυψαν, συνεχίζουν να δημιουργούν προβλήματα.

Αγαπητές/οί , το πρόβλημα  λειψυδρίας, δεν προβλέπεται να επιλυθεί σύντομα, παρ’ όλες τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα ΚΣ όλων των χωριών που επηρεάζονται. Η πολυαναμενόμενη σύνδεση μας με την αφαλάτωση θα πάρει ακόμα μερικά χρόνια. Επομένως οι ποσότητες νερού δεν μπορούν να αυξηθούν, μάλλον θα μειωθούν. Αυτό που επιβάλλεται να γίνει είναι η μείωση της κατανάλωσης. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να επαναφέρουμε τα μέτρα εξοικονόμησης. Θα πρέπει να θυμηθούμε και να εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα εξοικονόμησης που ξεχάσαμε τα τελευταία χρόνια. Τέρμα η χρήση λαστίχου για το σφουγγάρισμα τσιμέντων και αυλών ή το πλύσιμο αυτοκινήτων. Ποτίζουμε τους κήπους με φειδώ. Χρησιμοποιούμε τα πλυντήρια όταν είναι γεμάτα. Κάνουμε ντουζ κι όχι μπάνιο, κλείνουμε τη βρύση κατά το ξύρισμα και το πλύσιμο των δοντιών κλπ.

Καλούμε όσους ζουν σε «χαμηλές περιοχές» και δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα, να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του θέματος και να συμπεριφέρονται κι αυτοί υπεύθυνα. Ελπίζουμε ότι με τη επίδειξη καλής θέλησης, δεν θα χρειαστεί να λάβουμε πιο δραστικά μέτρα, όπως πρόστιμα ή εκ περιτροπή παροχή νερού. Αν γίνει εξοικονόμηση από όλους, θα εξυπηρετηθούν όλοι.