Βιβλίο Λούη Μηλιώτη

Για τις παλιές οικογένειες των Περάτων κρίναμε σκόπιμο να παραθέσουμε «σκαναρισμένο», ως αυθεντική και γλαφυρή μαρτυρία, το βιβλίο του Λούη Μηλιώτη «Γενεολογία και Βιογραφία του χωργιού ΠΕΡΑ ΟΡΕΙΝΗΣ». Στο βιβλίο του Λούη Μηλιώτη (1986 – 1992 ) παρουσιάζεται το γενεαλογικό δέντρο 52 Περατίτικων οικογενειών της περιόδου 1924-1930 μαζί με άλλα χρήσιμα συμπληρωματικά στοιχεία της ζωής και του πατριωτικού έργου του Λούη Μηλιώτη.
Για τις οικογένειες της περιόδου 1930 – 1960 ήταν καθοριστική η συμβολή του Περατίτη Αλέκου Κ. Τριγγίδη, ο οποίος επιμελήθηκε την έκδοση του βιβλίου αυτού.

Ο αείμνηστος Λούης Μηλίωτης αφιέρωσε το βιβλίο του – και συνεπακόλουθα τα έσοδα από την πώλησή του – στη δημιουργία «Πολιτιστικού Κέντρου Περάτων»

Η επιθυμία του εκπληρώθηκε. Το Πολιτιστικό Κέντρο Περάτων στεγάζεται στο κτίριο του Παρθεναγωγείου, που κτίστηκε το 1885 με δαπάνες του μεγάλου ευεργέτη της Κοινότητας Νικόλαου Χριστοφίδη, το οποίο, ανακαινισμένο, φιλοξενεί κάθε χρόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις της Κοινότητας.

Η ευθύνη λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου Περάτων ανήκει στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στο Συμβούλιο Κοινοτικής Ευημερίας Πέρα Ορεινής.

Στα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου υπάρχει ακόμα προς πώληση αριθμός βιβλίων του Λούη Μηλιώτη στην τιμή των €10 ευρώ το καθένα.

Η Κοινότητα Περάτων ευγνωμονεί το Λούη Μηλιώτη για το τεράστιο έργο και την προσφορά την Κοινότητά και τις κατοπινές γενεές. Θερμές ευχαριστίες και προς τον Αλέκο Τριγγίδη γιατί χωρίς την καθοριστική συμβολή του θα ήταν αδύνατη η έκδοση της Γενεολογίας. Παραδίδουμε το βιβλίο αυτό στον κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας μας για να το περιεργασθεί.

Για να κατεβάσετε το βιβλίο σε ηλεκτρονική μορφή πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο.

Download Book

Κώστας Μηλιώτης
Κοινοτάρχης Πέρα Ορεινής
Φεβρουάριος 2009