Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 6/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 6/2019)

Αγαπητές/οί

Ένα ακόμα ενημερωτικό δελτίο ετοιμάσαμε για σας, με θέματα που ενδιαφέρουν. Σημειώστε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα και έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου και το facebook στο “Pera Orinis”.

  1. Προσεχείς εκδηλώσεις: σας υπενθυμίζουμε ότι την Μεγάλη Παρασκευή η Κοινοτική Χορωδία θα ψάλει τον Επιτάφιο Θρήνο. Τη Δευτέρα της Λαμπρής τα καθιερωμένα παιχνίδια στην Πλατεία και 3-5 Μαΐου το Φεστιβάλ Ακορντεόν. Εκδηλώσεις οι οποίες προσφέρουν υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, κοινωνική συνοχή και αναδεικνύουν την Κοινότητά μας. Είναι γι’ αυτό που αναμένουμε ότι θα τύχουν τη στήριξη όλων μας.
  2. Επανερχόμαστε στο θέμα με την καθαριότητα και τα απορρίμματα: Περισυλλογή απορριμμάτων κατά το Πάσχα: η περισυλλογή των σκουπιδιών δεν θα γίνει την Κυριακή του Πάσχα αλλά το Μεγάλο Σάββατο το πρωί. Την Πρωτομαγιά η περισυλλογή θα γίνει κανονικά.

Η περισυλλογή ανακυκλώσιμων θα γίνει κανονικά την Τρίτη. Με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε ότι τα υλικά μπαίνουν μόνο στα ειδικά σακούλια  (μπορείτε να τα προμηθεύετε δωρεάν από το ΚΣ) ξεπλυμένα και τοποθετούνται έξω από την πόρτα μας κάθε Τρίτη πρωί. Όταν τα βγάζουμε άλλες μέρες δημιουργείται άσχημη εικόνα.  Ανακυκλώσιμα σε άλλα σακούλια δεν μαζεύονται από το συνεργείο. Λερωμένα υλικά καταστρέφουν τα υπόλοιπα και προσελκύουν γάτους και σκύλους. Στα σακούλια βάζουμε μόνο ανακυκλώσιμα.

Πράσινα σημεία: το πράσινο σημείο στους Εργάτες, λειτουργεί καθημερινά και Σάββατο τις ώρες 9:00-20:00 και τις Κυριακές 9:00-14:00. Λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας στάληκαν με το προηγούμενο ενημερωτικό δελτίο Αρ. 5 και υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΚΣ στον σύνδεσμο «Ενημερωτικά δελτία». Διαβάστε προσεκτικά τα έντυπα, τόσο για την ανακύκλωση, όσο και για τα πράσινα σημεία και εφαρμόστε τα σχολαστικά.

Καθαρισμός οικοπέδων και μέτρα πρόληψης πυρκαγιών: ο καθαρισμός οικοπέδων και όλων των χώρων από αγριόχορτα και άχρηστα αντικείμενα είναι υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη. Αυτό συμβάλει στην όμορφη εικόνα του χωριού, μειώνει την παρουσία τρωκτικών και γενικά καλυτερεύει τις συνθήκες υγιεινής. Πρωτίστως όμως μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Κυρίως φέτος με την ποσότητα της βλάστησης που υπάρχει, ο κίνδυνος είναι αυξημένος και το ίδιο θα πρέπει να είναι και η επαγρύπνηση μας. Γι’ αυτό καλούνται οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές οικοπέδων στα διοικητικά όρια της Κοινότητας να τα καθαρίσουν από χόρτα και άλλες ακαθαρσίες (άχρηστα αντικείμενα, ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και άλλα παρόμοια) μέχρι τις 10 Μαΐου 2019.

Καλούνται, επίσης, όσοι έχουν σπείρει σε τεμάχια τα οποία εφάπτονται κατοικιών ή/και δρόμων να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες. Παράλληλα θα πρέπει να κοπούν όσα κλαδιά δέντρων επικρέμονται σε δρόμο ή πεζοδρόμιο. Μετά τις 10 Μαΐου 2019 το Κοινοτικό Συμβούλιο θα αναλάβει το πιο πάνω έργο χρεώνοντας ανάλογα τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές.Η παρούσα δημοσίευση και ανάρτηση υπέχει θέση προσωπικής ειδοποίησης.

  1. Ευπρεπισμός Κοιμητηρίου: ένας χώρος ο οποίος είναι ιερός, καθώς εκεί αναπαύονται τα αγαπημένα μας πρόσωπα που έχουν φύγει και θα πρέπει όλοι να σεβόμαστε. Δυστυχώς πολλοί τάφοι είναι γεμάτοι αγριόχορτα και πολλοί επισκέπτες αφήνουν τα σκουπίδια τους όπου τους βολεύει. Το ΚΣ έχει τοποθετήσει δύο ακόμα καλάθους στην είσοδο, για να τοποθετούνται μέσα μικρές ποσότητες σκουπιδιών. Στον μπλε ανακυκλώσιμα, κυρίως μπουκάλια, και στον πράσινο τα υπόλοιπα. Για μεγάλες ποσότητες υπάρχει το skip. Με λίγη προσπάθεια και φιλότιμο θα δείξουμε τον πολιτισμό μας.
  2. Λαμπρατζιά: ένα έθιμο το οποίο θέλουμε να συνεχιστεί χωρίς όμως να προκαλεί σοβαρά προβλήματα. Προτρέπουμε τους γονείς να επιτηρούν τα παιδιά τους και για την δική τους ασφάλεια, αλλά και για την ασφάλεια και ησυχία των υπολοίπων. Παράλληλα οι νέοι μας να συνεργάζονται με τους υπεύθυνους για να κυλίσουν όλα ομαλά.