Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 3/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 3/2019)

Αγαπητές/οί  συγχωριανοί και φίλοι,

Με το παρόν σας ενημερώνουμε για κάποιες εκδηλώσεις οι οποίες ακολουθούν:

  1. Περπάτημα-Beactive: το Σάββατο 2/3/19 στις 3:30μ.μ, ξεκινούμε από το Πολιτιστικό Κέντρο για περπάτημα στην όμορφη φύση: ανθισμένες αμυγδαλιές, αργιολούλουδα, ποτάμι, πράσινο… Ελάτε μαζί μας. Εάν βρέχει η δράση θα γίνει την Κυριακή την ίδια ώρα.
  2. Ημέρα της Γυναίκας: την Παρασκευή 8/3/2019, ημέρα της γυναίκας, διοργανώνουμε δείπνο για τις γυναίκες της κοινότητας μας.
  3. Καθαρή Δευτέρα: όπως κάθε χρόνο τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, το Κοινοτικό μας Συμβούλιο διοργανώνει το «Κόψιμο της Μούτης της Σαρακοστής», για όλους τους Περατίτες, τους αποδήμους και τους φίλους.

Διαχείριση στερεών αποβλήτων και κλαδεμάτων: ο σκυβαλότοπος  του Κοτσιάτη κλείνει οριστικά το τέλος του μήνα. Ως εκ τούτου το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει κλείσει το «Πράσινο Σημείο» στον ποταμό, το οποίο δεν θα λειτουργήσει ξανά. Για εξυπηρέτηση των κατοίκων έχουν δημιουργηθεί περιφερειακά «Πράσινα Σημεία», τα οποία προγραμματίζεται να λειτουργήσουν τον Απρίλη. Το Σημείο για την Κοινότητα μας είναι έξω από την Βιομηχανική Περιοχή Εργατών. Εκεί θα μπορείτε να μεταφέρεται τα κλαδέματα και τα ογκώδη οικιακά απόβλητα, χωρίς να πληρώνετε. Τα έξοδα λειτουργίας θα τα πληρώνουν οι κοινότητες από το ταμείο τους. Μέχρι να λειτουργήσουν αυτά τα «Σημεία» θα πρέπει να κρατήσετε τα «άχρηστα» σας. Τα κλαδέματα μπορείτε να τα κάψετε, μέχρι τις 15 του Μάρτη, αφού εξασφαλίσετε τη σχετική άδεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Για τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου στους Εργάτες θα σας ενημερώσουμε όταν θα έχουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Λυπούμαστε γιατί οι αρμόδιοι φορείς δεν κατάφεραν να συγχρονίσουν το κλείσιμο του σκυβαλότοπου Κοτσιάτη, με την έναρξη λειτουργίας των αδειοδοτημένων Πράσινων Σημείων.

Όσον αφορά την ανακύκλωση σας υπενθυμίζουμε ότι τα υλικά θα πρέπει να τοποθετούνται έξω από την πόρτα σας μόνο Τρίτη και μόνο σε διάφανα σακούλια. Έξω από τα πράσινα σκυβαλοδοχεία τα τοποθετούν μόνο όποιοι δεν περνά το σκυβαλοφόρο από τη γειτονιά τους. Οι συσκευασίες θα πρέπει να ξεπλένονται.

Μονόδρομοι: η μονοδρόμηση διευκολύνει τη κυκλοφορία. Τελευταία έχουν μονοδρομηθεί και δρόμοι παρά το Δημοτικό Σχολείο, κυρίως για διασφάλιση της ασφάλειας των μαθητών. Για να επιτυγχάνονται όμως αυτά, θα πρέπει να τηρούμε τους μονόδρομους αλλά και όλους τους κώδικες οδική κυκλοφορίας.