Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2019)

Αγαπητές/οί  συγχωριανοί και φίλοι,

Αρχίζουμε την ενημέρωση σας με οικονομικής φύσεως θέματα:

 1. Κινητή μονάδα Ελληνικής Τράπεζας

Μετά από τις δυσάρεστες εξελίξεις στο Συνεργατισμό, η Ελληνική Τράπεζα εφαρμόζει πρόγραμμα εξυπηρέτησης των πελατών της με κινητή μονάδα. Έχουμε ενημερωθεί ότι μια τέτοια μονάδα θα επισκέπτεται την κοινότητα μας κάθε Τετάρτη από τις 08:30 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ., ξεκινώντας από την ερχόμενη Τετάρτη 23/01/2019.

Σημειώστε ότι η κινητή αυτή μονάδα θα σταθμεύει στην Πλατεία της Εκκλησίας της Παναγίας Οδηγήτριας. Εκεί θα μπορείτε να διεκπεραιώνετε τις πιο κάτω τραπεζικές σας εργασίες:

 • Κατάθεση και ανάληψη μετρητών
 • Κατάθεση και εξαργύρωση επιταγών
 • Ανανέωση και κλείσιμο κατάθεσης προθεσμίας (γραμμάτιο)
 • Δημιουργία νέας κατάθεσης προθεσμίας (μόνο με χρέωση λογαριασμού, όχι με μετρητά)
 • Πληρωμή λογαριασμού κοινής ωφελείας
 • Κλείσιμο λογαριασμού
 • Επικαιροποίηση στοιχείων πελατών

Να σημειωθεί πως δεν υπάρχει μηχανή καταμέτρησης κερμάτων ως εκ τούτου η Κινητή Μονάδα δεν θα μπορεί να ανταλλάξει ή να καταμετρήσει ποσότητες κερμάτων.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο, αξιοποιώντας την εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας για παραχώρηση περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού στα Κοινοτικά Συμβούλια, έχει ζητήσει να αποκτήσει το χώρο στην Πλατεία των καφενέδων και το κτίριο με τα γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου και της Τράπεζας.

 1. Έλεγχος οικονομικών καταστάσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου για τα έτη 2008-2014

Σας ενημερώνουμε ότι έχει διεξαχθεί έλεγχος των πιο πάνω οικονομικών καταστάσεων, από τον ελεγκτικό οίκο Globus, τον οποίο όρισε ο Γενικός Ελεγκτής. Οι καταστάσεις αυτές, έχουν αναρτηθεί σε περίοπτα μέρη της κοινότητας για ενημέρωση των κατοίκων. Μπορείτε να τις μελετήσετε και στο γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου.

 1. Εξόφληση λογαριασμών του Κοινοτικού Συμβουλίου

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει συμβληθεί με τη JCC και μπορείτε να πληρώνετε τις φορολογίες σας και τους λογαριασμούς της υδατοπρομήθειας μέσωδιαδικτύου. (Κάποια προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί κατά την εξόφληση της φορολογίας του 2018, έχουν επιλυθεί.) Τώρα έχουμε εγκαταστήσει στο γραφείο μας και μηχανή πληρωμής με κάρτα, VIZA, για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας. (Υπενθυμίζουμε ότι υπάρχει και η επιλογή της αυτόματης εξόφλησης των λογαριασμών σας, μέσω τραπεζικής οδηγίας.)

 1. Γιορτή των γραμμάτων:

Σας υπενθυμίζουμε ότι την ερχόμενη Κυριακή 27/1/2019 το πρωί θα γίνει η εκδήλωση για την μέρα των Γραμμάτων: Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο ευεργετών του Σχολείου μας και τεθνεώτων δασκάλων, στην εκκλησία του Αγίου Δημητριανού, που γιορτάζει (27 Ιανουαρίου – γιορτή Αγίου Δημητριανού). Και φιλολογικό μνημόσυνο για τον αείμνηστο εκπαιδευτικό Κωνσταντίνο Τομασίδη.

 1. Προεγγραφές στον Περιφερειακό Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό Ταμασού:

Σας ενημερώνουμε ότι μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, γίνονται προεγγραφές στον Περιφερειακό Βρεφοπαιδοκομικό Σταθμό Ταμασού, για τη σχολική χρονιά 2019-20120. Προτρέπουμε όσους χρειάζονται ή θα χρειαστούν τις υπηρεσίες του ιδρύματος αυτού, να αποταθούν άμεσα, στη διεύθυνση, για να γίνει ο σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός για τη νέα σχολική χρονιά.

 1. Επιτροπές Κοινοτικού Συμβουλίου

Έχουν επανασυσταθεί οι επιτροπές του Κοινοτικού Συμβουλίου ως ακολούθως:

 1. Τεχνική και Δικτύων και Πολιτιστικής Υποδομής

Πρόεδρος: Αχιλλέας Τριγγίδης,  Μέλη:  Χριστόδουλος Κυριάκου, Σάββας Αναγιωτίδης

 1. Δημόσιας Υγείας, Αειφορίας και Περιβάλλοντος

Πρόεδρος:  Κατερίνα Πρατσή, Μέλη: Αχιλλέας Τριγγίδης, Πανίκος Καλλής,

 1. Πολιτιστικής Δράσης και Επικοινωνίας

Πρόεδρος: Σούλλα Μάου Παρτασή ,Μέλη:  Ειρηνούλλα Σαφειρίδου, Κατερίνα Πρατσή

 1. Κοινωνικής Ευημερίας και Αρωγής

Πρόεδρος: Ειρηνούλλα Σαφειρίδου, Μέλη:  Κυριάκος Βασιλείου, Σάββας Αναγιωτίδης

 1. Επιτροπή Πολιτικής Άμυνας

Πρόεδρος: Σούλλα Μάου Παρτασή, Μέλη: Σάββας Αναγιωτίδης, Κατερίνα Πρατσή

 1. Επιτροπή Νεολαίας και Αθλητισμού

Πρόεδρος: Κυριάκος Βασιλείου, Μέλη: Σπύρος Καπνός, Πανίκος Καλλής

 1. Επιτροπή Οικονομικών

Πρόεδρος: Πανίκος Καλλής, Μέλη:  Κυριάκος Βασιλείου, Σπύρος Καπνός

Αναμένουμε τη συμμετοχή σας. Όσοι θέλουν και μπορούν να προσφέρουν τις γνώσεις, τις ιδέες και τη βοήθεια τους, θα πρέπει να το δηλώσουν άμεσα στο Κοινοτικό Συμβούλιο.

 1. Περπάτημα:

Το Σάββατο 26/1/2019, η ώρα 3.00μμ ξεκινάμε από το Πολιτιστικό Κέντρο για το μηνιαίο μας περπάτημα. Στο μονοπάτι της καταπράσινης φύσης, πλάι στο ποτάμι, μέχρι το φράγμα Ταμασσού που υπερχείλισε. Μια υπέροχη διαδρομή, μια ωφέλιμη άσκηση. Αν ο καιρός είναι βροχερός η δράση θα γίνει την επόμενη μέρα, την Κυριακή την ίδια ώρα. Θα σας περιμένουμε.