Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 1/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 1/2019)

Αγαπητές/οί  συγχωριανοί και φίλοι,

Εκ μέρους του Κοινοτικού μας Συμβουλίου σας εύχομαι

Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένη η Νέα Χρονιά.

Η σύνθεση του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής είναι τώρα η ακόλουθη:

Σούλλα Μάου Παρτασή, Πρόεδρος

Παναγιώτης Καλλής, Αναπληρωτής Πρόεδρος

Αχχιλέας Τριγγίδης, Μέλος

Ειρηνούλλα Σαφειρίδου, Μέλος

Σάββας Αναγιωτίδης Μέλος

Σπύρος Χαραλάμπους (Καπνός), Μέλος

Χριστόδουλος Κυριάκου, Μέλος

Κυριάκος Βασιλείου, Μέλος

Κατερίνα Πρατσή, Μέλος

Είμαστε σίγουροι ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, το Κοινοτικό Συμβούλιο θα εργαστεί πιο παραγωγικά και αποτελεσματικά. Για να επιτευχθεί αυτό στον μέγιστο δυνατό βαθμό, η δική σας συμμετοχή, στήριξη και βοήθεια είναι απαραίτητη. Προσβλέποντας στο στόχο αυτό, έχουμε προγραμματίσει

Παγκοινοτική Συγκέντρωση, η οποία θα γίνει την Παρασκευή 18/1/2019,

η ώρα 7:30μ.μ. – 9:30μ.μ. στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Προσβλέπουμε στην συμμετοχή όλων σας για να δοθεί η ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για το μέχρι τώρα έργο του Κοινοτικού Συμβουλίου και για τα προγραμματιζόμενα έργα. Να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις για το όραμα, το δικό μας και το δικό σας, για το χωριό μας. Να λύσουμε απορίες και να θέσουμε προβληματισμούς σε κλίμα αλληλοσεβασμού και κατανόησης, με εποικοδομητικό, κόσμιο τρόπο.

Αυτό ας είναι το πρώτο βήμα σε μια προσπάθεια, όλοι μαζί, να οδηγήσουμε αυτή την κοινότητα που τόσο αγαπάμε, σε πορεία ανάπτυξης και βελτίωσης.

 

 Γιορτή των Γραμμάτων:

Όπως αναφέρθηκε και στο προηγούμενο ενημερωτικό μας φυλλάδιο, η γιορτή των γραμμάτων θα γίνει την Κυριακή 27/1/2019. Τη μέρα αυτή είναι και η Γιορτή του Αγίου Δημητριανού, του Άγιου του χωριού μας. Η Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο των ευεργετών και δασκάλων θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Δημητριανού. Στο φιλολογικό μνημόσυνο θα τιμηθεί ο αείμνηστος Δάσκαλος, διευθυντής σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης,  Κωνσταντίνος Τομασίδης.

Το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:

Θεία Λειτουργία και μνημόσυνο των ευεργετών του σχολείου μας

και των τεθνεώτων δασκάλων της κοινότητάς μας

και της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Ταμασού και Ορεινής,

στην εκκλησία του Αγίου Δημητριανού, χοροστατούντος

του Πανιερωτάτου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐα  

9:45΄π.μ.: Μικρή δεξίωση στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο

▫  10:15΄π.μ.: Φιλολογικό Μνημόσυνο για τον αείμνηστο

Κωνσταντίνο Τομασίδη, Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης

Η Κοινοτική Χορωδία Νέων Πέρα Ορεινής,

με τη συμμετοχή της Κοινοτικής Μαντολινάτας, θα παρουσιάσει

σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

κ. Κώστα Χαμπιαούρη.

Ανακύκλωση:                                                  

Το νέο σύστημα περισυλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και 5 μήνες στις κοινότητες του Συμπλέγματος Ταμασσού, παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Σας καλούμε όπως εφαρμόζετε τις οδηγίες:

1.Χρησιμοποιούμε πάντα τα ειδικά διαφανή σακούλια (οι υπάλληλοι της εταιρείας δεν μαζεύουν άλλου είδους σακούλια). Μπορείτε να τα προμηθευτείτε δωρεάν από το Κοινοτικό Συμβούλιο ή να τα αγοράσετε από υπεραγορές.

  1. Τα βγάζουμε έξω μόνο Τρίτη (μαζεύονται Τρίτη μετά τις 10.00πμ περίπου). Απολογούμαστε για τις διαφοροποιήσεις που έγιναν λόγω εορτών ή λόγω βλάβης του απορριμματοφόρου.
  2. Τοποθετούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά: πλαστικά, μεταλλικά, χαρτί, χαρτόνι, PDF κ. αλ., ξεπλυμένα, και OXI γυαλί, αποφάγια, πολυστερίνη, ποτήρια, κουζινικά, σεντόνια, ρούχα, παπούτσια, ληγμένα τρόφιμα, ηλεκτρικές συσκευές, σφουγγαρίστρες, μπάζα (Όλα αυτά και άλλα πολλά τέτοια βρίσκουν οι εργάτες μέσα στις σακούλες μας και αυτό καταστρέφει μεγάλο μέρος του φορτίου και θέτει σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων.)

Και σημειώστε ότι η ανακύκλωση δεν είναι χάρη προς το Κοινοτικό Συμβούλιο ή τις εταιρείες, είναι Υποχρέωση  μας για να σώσουμε τη Γη που δανειστήκαμε από τα παιδιά μας και τη χρωστούμε στα εγγόνια μας.