Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 12/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 12/2018)

Αγαπητές/οί συγχωριανές/οί,

Σας ενημερώνουμε για διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν.

  1. Χριστουγεννιάτικη φιέστα: Οι γιορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι προετοιμασίες βρίσκονται στην κορύφωση τους. Η κοινότητα μας στολίζεται σιγά – σιγά και τα οργανωμένα μας σύνολα ετοιμάζονται για την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη μας εκδήλωση, η οποία θα γίνει το Σάββατο 22/12/2018 και θα έχει μερικές ιδιαιτερότητες. Θα γίνει στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού, το παζαράκι θα έχει φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς όλα τα έσοδα θα δοθούν για το Θοδωρή ο οποίος αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας, και στο μουσικό κομμάτι τα Κοινοτικά Μουσικά Σχήματα θα συνοδεύει η Φιλαρμονική της Αστυνομίας. Από αυτά συνάγεται ότι η εκδήλωση μας θα έχει ως αποτέλεσμα πραγματική ψυχαγωγία, δηλαδή αγωγή ψυχής με προσφορά αγάπης στο συνάνθρωπό μας και παρακολούθηση μιας αναβαθμισμένης συναυλίας. Ακολουθεί η σχετική πρόσκληση. Σας περιμένουμε. (όλα τα έξοδα θα τα αναλάβει το Κ.Σ.)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι Κοινοτικές  Χορωδίες Ενηλίκων και Νέων Πέρα Ορεινής σε συνεργασία

με τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας και

το  Συμβούλιο Κοινοτικού Εθελοντισμού (ΣΚΕ) Πέρα Ορεινής,

σας προσκαλούν να ταξιδέψετε σε μια

Xριστουγεννιάτικη  πανδαισία

μελωδιών, γεύσεων  και αρωμάτων!

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018,

                      Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

  • 5:00μ.μ. – 6:30μ.μ. – Φιλανθρωπικό  Παζαράκι με γιορτινές κατασκευές,

παραδοσιακές  λιχουδιές ροφήματα και ποτά από τα οργανωμένα σύνολα

της κοινότητας Πέρα Ορεινής.

  • 7:00μ.μ. – 8:15μ.μ. – Οι Κοινοτικές Χορωδίες Νέων και Ενηλίκων,

το Εθνικό Ωδείο Κύπρου (παράρτημα Λακατάμιας – Ανθούπολης,

Πέρα Ορεινής) υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής της  Αστυνομίας, θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό πρόγραμμα από αγαπημένες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

  • 8:15μ.μ.-Έλευση Αγίου Βασίλη.

Τα έσοδα θα διατεθούν για οικονομική ενίσχυση  νεαρού οικογενειάρχη συγχωριανού μας, ο οποίος  αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με την υγεία του .

 

  1. Άναμμα φωτιάς για καύσιμο κλαδευμάτων: Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα παραχωρεί σε κάθε ενδιαφερόμενο γραπτή σχετική άδεια από την  Τρίτη 11/12/2018 μέχρι και τις 15/3/2019. Ειδικά έντυπα υπάρχουν στο Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου και παρακαλείσθε να τα συμπληρώνετε με ακρίβεια. Καλούνται όσοι θα ανάψουν φωτιά να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και να ακολουθούν τις οδηγίες και τους όρους της γραπτής άδειας. Δεν ανάβουμε φωτιά αν φυσά άνεμος και προσέχουμε ο καπνός να μην ενοχλεί συγχωριανούς μας. Οι συνέπειες από ενδεχόμενη πρόκληση πυρκαγιάς θα βαρύνουν τον κάτοχο της άδειας. Και να θυμάστε: καίμε μόνο κλαδιά ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, η καύση των κλαδιών ας είναι η τελευταία μας επιλογή καθώς επιβαρύνει το περιβάλλον.
  2. Κλαδιά δέντρων και δέντρα που εμποδίζουν στους δρόμους: Τώρα που είναι εποχή κλαδέματος δέντρων καλούμε όπως ελέγξετε και κόψετε όποια κλαδιά των δέντρων σας εμποδίζουν στους δρόμους.
  3. Γιορτή των γραμμάτων: Το ΣΚΕ αποφάσισε τη διοργάνωση της εκδήλωσης με την ευκαιρία της Γιορτής των Γραμμάτων στις 27/1/2019, κατά την οποία θα τιμηθεί ο αείμνηστος Κώστας Τομασίδης. Στην εκδήλωση αυτή θα προσφερθούν βραβεία σε απόφοιτους Λυκείων οι οποίοι αρίστευσαν κατά τις σχολικές χρονιές 2016-17 και 2017-18. Καλούνται λοιπόν όσοι απόφοιτοι σχολείων μέσης εκπαίδευσης έχουν αριστεύσει αυτές τις δύο χρονιές, όπως παρουσιάσουν τα απολυτήρια τους στο Κοινοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 27/12/2018, για να γίνουν οι αναγκαίες προετοιμασίες.
  4. Ψυχολογική στήριξη: Επισυνάπτουμε ανακοίνωση της Μητρόπολης Ταμασού για ένα πολύ χρήσιμο και επωφελές πρόγραμμα το οποίο λειτουργεί και σας προτρέπουμε να το αξιοποιήσετε για το προσωπικό και οικογενειακό σας όφελος.