Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 10/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 10/2018)

  • Εκδρομή συνταξιούχων: φέτος η εκδρομή μας, θα γίνει το Σάββατο 10/11/2018. Τα λεωφορεία θα ξεκινήσουν η ώρα 8:30π.μ. από την πλατεία έξω από το σπίτι της κ. Μαρούλας Στεφάνου. Θα κατευθυνθούμε στο Μέσα Ποταμό με ενδιάμεσο σταθμό για καφέ. Επόμενη στάση στο Όμοδος για βόλτα στα παραδοσιακά δρομάκια, αγορές από τα μαγαζάκια, επίσκεψη σε μουσεία και προσκύνημα στην εκκλησία του Σταυρού. Εκεί θα γευματίσουμε στο εστιατόριο «Όμοδος». Υπολογίζουμε ότι θα επιστρέψουμε γύρω στις 5:00 το απόγευμα. Σας παρακαλούμε να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι την Τρίτη 6/11/2018, στις 1:00 το μεσημέρι. Η μεταφορά, ο καφές και το γεύμα, προσφορά από το Κοινοτικό Συμβούλιο.
  • Περπάτημα (Be active): όπως σας είχαμε υποσχεθεί στα πλαίσια του Be active, θα διοργανώνουμε κάθε τέλος του μήνα περπάτημα στο μονοπάτι της φύσης. Σας προσκαλούμε λοιπόν το Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 4:00 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο για να περπατήσουμε μαζί ως εκεί που μπορεί ο καθένας, ως το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, ως το Φράγμα Ταμασσού ή μέχρι το Φράγμα και επιστροφή μέσω Πολιτικού.
  • Αιμοδοσία: οι ανάγκες για αίμα ολοένα και αυξάνονται και ως εκ τούτου η προσφορά αίματος από τον καθένα από εμάς που ο Θεός μας ευλόγησε να είμαστε υγιείς και να μπορούμε να το κάνουμε, είναι στάση ζωής και υπέρτατο δείγμα ανθρωπιάς.

Έχει αποφασιστεί η αιμοδοσία στην κοινότητα μας να γίνεται 3 φορές το χρόνο για να δίνεται η ευκαιρία για συχνότερη προσφορά και με αυτό τον τρόπο να αυξηθεί η ποσότητα. Έτσι η επόμενη αιμοδοσία καθορίστηκε για τη Δευτέρα 29/10/2018. Ενημερωθείτε από την ανακοίνωση που επισυνάπτεται και σας περιμένουμε όλους. Ευελπιστούμε ότι νέοι άνθρωποι θα έρθουν να ενδυναμώσουν τις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών της Κοινότητας μας.

  • Κατ’ Οίκον Νοσηλεία: μια υπηρεσία η οποία είναι πολύ χρήσιμη και η οποία προσφέρεται τώρα και στην Κοινότητα μας. Στο έντυπο το οποίο επισυνάπτεται θα βρείτε όλες τις σχετικές πληροφορίες. Μελετήστε το και αξιοποιήστε αυτήν υπηρεσία εάν τη χρειάζεστε.
  • Επιμορφωτικό Κέντρο στην Κοινότητα μας: σας ενημερώνουμε για τα μαθήματα τα οποία θα διδάσκονται φέτος στην Κοινότητα μας, στα πλαίσια του πιο πάνω θεσμού. Είναι: Πιλάτες κάθε Τετάρτη 18:00-19:30, Γνωρίστε την Κύπρο, κάθε Τετάρτη δύο ομάδες 17:30-19:00 και 19:00-20:30, Ζούμπα κάθε Τρίτη 18:00-19:30 και Σμίλες-βελονάκι κάθε Πέμπτη 17:00-18:30.

Τα ετήσια δίδακτρα είναι €55 και για μέλη που γεννήθηκαν πριν την 31/10/1953 είναι €27,50. Για εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με την τοπική υπεύθυνη κ. Μικαέλλα Ευριπίδου 99111769.

  • Διαχείριση οικιακών και άλλων απορριμμάτων: αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα αυτό καθώς χρειάζεται περισσότερη προσπάθεια από μέρους όλων μας, για να αντιμετωπιστούν διάφορα προβλήματα τα οποία παρουσιάζονται.

Σας υπενθυμίζουμε ότι τα ανακυκλώσιμα θα πρέπει να τοποθετούνται έξω από τα σπίτια ή από τους πράσινους κάδους (για όσες οικίες δεν περνά από τη γειτονιά τους το σκυβαλλοφόρο) μόνο Τρίτη και πάντα μέσα στα αδιαφανή σακούλια. Μέσα τοποθετούνται μόνο ανακυκλώσιμα υλικά.

Οι μεγάλοι πράσινοι κάλαθοι πλένονται κατά διαστήματα αλλά για να είναι καθαροί, θα πρέπει τα σκουπίδια να τοποθετούνται σε σακούλια. Βάζουμε μόνο οικιακά απορρίμματα, όχι μπάζα ή ζωικά απόβλητα. Φροντίζουμε ο χώρος γύρω από αυτά να διατηρείται καθαρός. Φτάνουν συχνά κοντά μας παράπονα για καλάθους που μυρίζουν άσχημα επειδή κάποιοι πετάνε μέσα εντόσθια ζώων ή πουλερικών, κοπριά κ. αλ. Ή ότι διαρρέουν ζουμιά επειδή τα σκουπίδια δεν τοποθετούνται σε σακούλια ή ότι γεμίζονται με κλαδεύματα ή άλλα μεγάλα αντικείμενα.  Άλλα παράπονα αφορούν σκουπίδια που τοποθετούνται εκτός καλάθων ή καλάθους που παραμένουν ανοιχτοί και οι γάτοι βγάζουν έξω σκουπίδια.

Οι πρόγονοι μας έλεγαν ότι «Η καθαριότητα είναι μισή Αρχοντιά». Από ότι φαίνεται είμαστε πολύ φτωχή Κοινότητα ακόμα. Ας προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο. Σεβαστείτε τους γείτονες σας, τους συγχωριανούς σας, το περιβάλλον.

  • Σκύλοι και γάτες: αδιάκοπα είναι τα παράπονα και οι καταγγελίες για σκυλιά και γάτες που προκαλούν οχληρία, για σκυλιά που τριγυρνούν μόνα τους, που λερώνουν τριγύρω και κανένας δεν μαζεύει τα περιττώματα και που επιτίθενται ακόμα κάποιες φορές σε άλλους. Επαναλαμβάνουμε ακόμα μια φορά ότι θα πρέπει όλοι να φροντίζουμε σωστά τα ζώα μας. Κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης σταματούν το γαύγισμα. Οι σκύλοι κυκλοφορούν ΠΑΝΤΑ δεμένοι, σήμανση όλων των σκύλων, στείρωση όλων των ζώων.
  • Υδατοπρομήθεια: Παρ’ όλες τις υποδείξεις και συστάσεις, την τελευταία τριμηνία έχει παρατηρηθεί υπερκατανάλωση νερού. Ένα μεγάλο ποσοστό κατοίκων έχει υπερβεί το ανώτατο όριο κατανάλωσης (quota). Οι καιρικές συνθήκες επιβάλλουν εντατικοποίηση της προσπάθειας.