Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 7/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 7/2018)

Αγαπητές/οί συγχωριανές/οί,

Σας υπενθυμίζουμε και σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για τους πεσόντες και αγνοούμενους μας, που θα γίνει την Κυριακή 15/7/2018 το πρωί.

  1. Ευρωπαϊκός Κανονισμός Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων:

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί θα πρέπει όλοι μας να εναρμονιστούμε με το πιο πάνω κανονισμό. Μετά από οδηγίες του υπεύθυνου του Κοινοτικού Συμβουλίου σας στέλνουμε: α) ένα έντυπο το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε και να μας το επιστρέψετε για να δικαιούμαστε να σας ενημερώνουμε με μηνύματα sms ή email, για οτιδήποτε κρίνουμε ότι αφορά την Κοινότητα μας. Αν δεν έχουμε το έντυπο αυτό δεν θα παίρνετε ενημέρωση. β) έντυπο «Παρατηρητής της γειτονιάς» το οποίο θα πρέπει επίσης να μας επιστρέψετε συμπληρωμένο για να συνεχίσετε να είστε μέλος του θεσμού ή να εγγραφείτε, αν θέλετε. Σημειώστε ότι θα εκδοθούν και σχετικές ταυτότητες. (Τα έντυπα μπορείτε να το βρείτε και στην ιστοσελίδα μας ή να τα προμηθεύετε από το γραφείο μας.)

  1. Πρόσκληση σε διάλεξη:

Επισυνάπτουμε πρόσκληση για μια διάλεξη με θέμα «Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Νοικοκυριά», την οποία διοργανώνει το Σύμπλεγμα Κοινοτήτων Ταμασσού, σε συνεργασία με το Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών. Είναι ένα θέμα το οποίο αφορά τη τσέπη μας και το περιβάλλον και ως εκ τούτου μας αφορά άμεσα.

  1. Ανακύκλωση-σκουπίδια:

Ένα άλλο σοβαρό θέμα το οποία αφορά το περιβάλλον και τη τσέπη μας, είναι η διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων. Από το Σεπτέμβρη κλείνει ο σκουπιδότοπος του Κοτσιάτη και τα σκουπίδια μας θα πηγαίνουν στην Κόσιη. Στον Κοτσιάτη πληρώναμε €8/τόνο, στην Κόσιη θα πληρώνουμε €40. Κάποια αύξηση θα επιβληθεί και στην μεταφορά. Όπως αντιλαμβάνεστε τα Κοινοτικά Συμβούλια θα αναγκαστούμε να αυξήσουμε τη σχετική φορολογία. Ο μόνος τρόπος για να μειωθεί αυτή η αύξηση, είναι να μειωθεί ο όγκος σκουπιδιών που θα μεταφέρεται στην Κόσιη, με την αύξηση των ποσοτήτων της ανακύκλωσης. Για να ευκολύνουμε τους πολίτες έχουμε αποφασίσει την συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών από πόρτα σε πόρτα, μια φορά την εβδομάδα. Θα αρχίσουμε από 1/8/2018.  Σχετική αναφορά θα γίνει και στη διάλεξη για την ενέργεια και θα ακολουθήσει και πιο λεπτομερής ενημέρωση.