Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 6/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 6/2018)

Σας ενημερώνουμε για διάφορα θέματα που ενδιαφέρουν.

  1. Προσεχείς εκδηλώσεις:
  • Γιορτή διεθνούς ημέρας μουσικής Επισυνάπτεται η πρόσκληση για τον εορτασμό της διεθνούς ημέρας μουσικής. Στην κοινότητα, όπως όλοι γνωρίζουμε, δραστηριοποιούνται μέσω του Κοινοτικού Συμβουλίου, τρία μουσικά σχήματα: χορωδία νέων, χορωδία ενηλίκων και μαντολινάτα. Πρόσφατα συγκροτήθηκε και ένα νέο σχήμα, οι «Ταμάσιοι Τροβαδούροι». Ως εκ τούτου είναι φυσικό επακόλουθο η διοργάνωση εκδήλωσης με την ευκαιρία της ημέρας μουσικής. Η επιτυχία των προηγούμενων εκδηλώσεων αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα και αυτής της διοργάνωσης. Στο χώρο θα λειτουργούν περίπτερα στα οποία θα πωλούνται διάφορα εδέσματα, ποτά, γλυκά κ. α.Σας περιμένουμε!

 

  • Ενημέρωση για την ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Όπως ήδη γνωρίζεται, από φέτος οι φορολογικές μας δηλώσεις υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Το Τμήμα Εσωτερικών Προσόδων προγραμματίζει ενημερωτικές συγκεντρώσεις για να υποβοηθήσει τους πολίτες να ανταποκριθούν σ’ αυτή την υποχρέωση τους. Μια από αυτές τις συγκεντρώσεις θα γίνει και στην Κοινότητά μας στις 25 Ιουνίου στις 7.00μμ. στο Πολιτιστικό Κέντρο. Σε αυτή αρμόδιοι λειτουργοί, θα μας καθοδηγήσουν για το πώς μπορούμε να συμπληρώσουμε και να καταθέσουμε τη φορολογική μας δήλωση και θα μας λύσουν τυχόν απορίες μας και γι άλλα φορολογικά θέματα.

 

  • Αιμοδοσία Την Τρίτη 26/6/2018  θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία της κοινότητάς μας. Σημειώστε την ημέρα και θα περιμένουμε όλους όσους είναι σε θέση να αιμοδοτήσουν. Είναι μια από τις ύψιστες χειρονομίες ανθρωπιάς και αλτρουισμού, δεν κοστίζει τίποτα στο δότη και όμως έχει ανεκτίμητη αξία για τον αποδέχτη. Είναι δώρο ζωής.
  1. Υδατικό πρόβλημα:

Οι βροχές των τελευταίων ημερών ήταν ευεργετικότατες αλλά, ως σταγόνα στον ωκεανό, δεν λύνουν το πρόβλημα. Η προσπάθεια εξοικονόμησης νερού, πρέπει να είναι συνεχής και η λελογισμένη χρήση του θα πρέπει να γίνει τρόπος ζωής. Ας ξεχάσουμε για πάντα το λάστιχο και ας εφαρμόσουμε τα πολλά μέτρα εξοικονόμησης που υπάρχουν. Καλούμε ακόμα κι αυτούς οι οποίοι διαθέτουν νερό από διατρήσεις, να μην το σπαταλούν. Αν η πολιτική διαχείρισης του νερού για την γεωργία επιβάλει τη διάθεση νερού σε δέντρα μόνο για να διατηρηθούν στη ζωή, σκεφτείτε πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Η εξάντληση των υπογείων αποθεμάτων νερού, είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα που θα έχει δυσμενέστατες συνέπειες. Ας συμπεριφερόμαστε όλοι με σύνεση για να μην αναγκαστούμε να πάρουμε τιμωρητικά μέτρα.

  1. Αγνοούμενοι και πεσόντες:

Η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο για να τιμήσει τους ήρωες μας θα διοργανωθεί φέτος, την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Με την ευκαιρία αυτή σας ενημερώνουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως το μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων, ανεγερθεί παρά το χώρο στάθμευσης του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει ήδη προκηρύξει Εικαστικό/Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για τη δημιουργία του μνημείου και ελπίζουμε ότι μέχρι το Φθινόπωρο, θα έχουμε επιλέξει την καταλληλότερη πρόταση για να προχωρήσει η ανέγερση του το συντομότερο δυνατό.

  1. Οδικός φωτισμός:

Από το Μάρτη η ΑΗΚ έχει αυξήσει τη χρέωση για τη συντήρηση του οδικού φωτισμού από €0,5308 σε €0,86 ανά συνδεδεμένη λυχνία ανά δίμηνο. Πέρα από αυτό δεν θα εκτελεί πλέον, περιπολίες για έλεγχο των καμένων λαμπτήρων αλλά θα πηγαίνει στοχευμένα σε όποιους λαμπτήρες υποδειχτούν από τις τοπικές αρχές. Αυτό σημαίνει ότι όταν εντοπίσετε καμένους λαμπτήρες θα πρέπει να ενημερώσετε το Κοινοτικό Συμβούλιο για να τις υποδείξει στην ΑΗΚ.