Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 4/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 4/2018)

Αγαπητές/οί συγχωριανές/οί

Χριστός Ανέστη, Χρόνια πολλά και καλά σε όλους.

Κατ’ αρχή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι έχει δημοσιευτεί στην επίσημη εφημερίδα του κράτους και στον ημερήσιο τύπο, προκήρυξη εικαστικού/αρχιτεκτονικού διαγωνισμού, για την ανέγερση Μνημείου Πεσόντων και Αγνοουμένων.

Ευχόμαστε να κυλίσουν όλα ομαλά και σύντομα να γίνει κατορθωτό να εκπληρώσουμε ένα ελάχιστο μέρος του  χρέους μας προς τους ήρωες μας.

Στη συνέχεια σας δίνουμε πληροφορίες για τις επόμενες εκδηλώσεις καθώς αναμένονται πολλές, αξιόλογες και ενδιαφέρουσες δράσεις:

  • Ποδηλατώ, αγωνίζομαι, στηρίζω (22/4/2018): φιλανθρωπική εκδήλωση και ποδηλατικός αγώνας για ενίσχυση του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, στο Πολιτικό, την Κυριακή 22/4/2018, 10:30-15:30. Πέρα από τον αγώνα, στην αφετηρία (περιοχή Αγίου Μνάσωνα) θα λειτουργούν περίπτερα με διάφορα εδέσματα (σουβλάκια, καφέδες, χυμούς, λουκουμάδες, παγωτά, μπισκότα) και παιχνίδια και δραστηριότητες για παιδιά και πολλά άλλα. Τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στη Europa Donna Κύπρου. Ο σκοπός είναι ιερός και θα ήταν καλό να στηρίξουμε την προσπάθεια.
  • Παρατηρητής της γειτονιάς (25/4/2018): ένας θεσμός ο οποίος λειτουργεί εδώ και χρόνια. Ήρθε ο καιρός να γίνει αξιολόγηση του. Επισυνάπτουμε σχετική πρόσκληση.
  • Απιδινωτής (26/4/2018): Στην κοινότητα μας έχει δημιουργηθεί βάση Πολιτικής Άμυνας, στο χώρο των γραφείων του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η βάση διαθέτει απιδινωτή. Είναι μια συσκευή με την οποία μπορούν να σωθούν ανθρώπινες ζωές σε περίπτωση καρδιακής προσβολής. Για τη σωστή χρήση του θα γίνει εκπαίδευση σε όποιους ενδιαφέρονται, την Πέμπτη 26/4/2018, 18:00-20:00, στην Αίθουσα Πολλαπλής Χρήσης του Δημοτικού Σχολείου. 
  • Πορεία Χριστοδούλας: η Πορεία θα γίνει την Κυριακή 29/4/2018. Η Κοινότητά μας, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνει έρανο από πόρτα σε πόρτα. Την Παρασκευή 27/4/2018, το απόγευμα, θα σας επισκεφτούν εθελοντές για να παραλάβουν την εισφορά σας, μικρή ή μεγάλη. Χρειαζόμαστε και εθελοντές για τις ομάδες που θα περιοδεύσουν στα σπίτια. Αν μπορείτε να βοηθήσετε δηλώστε το στο Κοινοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 24/4/2018.

 

  • Lets do it Cyprus (29/4/2018): Στόχος της εκστρατείας είναι να κινητοποιήσουμε όσο το δυνατό περισσότερους εθελοντές για να καθαρίσουμε την κοινότητα μας αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο μας, ούτω ώστε να διατηρηθεί καθαρή.

Την κοινότητα μας επισκέπτονται καθημερινά πολλά άτομα και είναι σημαντικό, και γι’ αυτά και για μας, να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Δυστυχώς το πρόβλημα με τα σκουπίδια είναι τεράστιο, όχι μόνο στην κοινότητα μας, αλλά σε όλη την Κύπρο. Εμείς όμως συνεχίζουμε να κάνουμε ότι μπορούμε για να το αντιμετωπίσουμε, στοχεύοντας να καθαρίσουμε, αν είναι δυνατό όλο το χωριό. Καλούμε λοιπόν όλους εσάς να συμμετάσχετε. Θα ήταν καλό να δηλώσετε συμμετοχή στο Κοινοτικό Συμβούλιο τηλ: 22621359, για να μπορέσουμε να σχηματίσουμε τις ομάδες μας.

Η εκστρατεία καθαριότητας θα γίνει σε δύο φάσεις:

το πρωί 10:00-1:00 και το απόγευμα 5:00-7:00. Μπορείτε να εργαστείτε ολόκληρη περίοδο ή κάποιες ώρες.

Θα πρέπει να περάσετε από το σημείο συγκέντρωσης (Πλατεία της εκκλησίας της Παναγίας) για να δηλώσετε τη συμμετοχή σας και να πάρετε υλικά (σακούλια, γάντια, νερό). Οι υπεύθυνοι θα σας υποδείξουν τα σημεία που θα εργαστείτε. Μπορείτε να επιλέξετε να καθαρίσετε γύρω από το σπίτι σας. Συνεργαστείτε με τους γείτονες για να καθαρίσετε τη γειτονιά σας.

(Με την ευκαιρία αυτή επισυνάπτουμε ανακοίνωση σχετικά με μέτρα πρόληψης πυρκαγιών και σας παρακαλούμε όπως ανταποκριθείτε άμεσα).

  • Φεστιβάλ ακορντεόν (4-6/5/2018): είναι μια πολύ αξιόλογη εκδήλωση η οποία διοργανώνεται στην κοινότητα μας και της δίνει ευρεία δημοσιότητα. Το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι χορηγός, παραχωρώντας τις υποδομές. Τα βράδια θα διοργανώνονται συναυλίες οι οποίες θα είναι δωρεάν για το κοινό.