Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 3/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 3/2018)

Αγαπητές/οί συγχωριανές/οί

Επικοινωνούμε μαζί σας, λίγες μέρες πριν το Πάσχα, για να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις των ημερών.

  1. Κοινοτική Χορωδία Ενηλίκων:

Η Κοινοτική Χορωδία Ενηλίκων θα ψάλει τα εγκώμια του Επιταφίου Θρήνου, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ στην ακολουθία του Επιταφίου.

Επίσης μέλη της χορωδίας θα συμμετάσχουν, με όμορφα τραγούδια, στα Πασχαλινά Παιχνίδια τα οποία θα διοργανωθούν τη Δευτέρα της Λαμπρής.

Είναι μια πρόσφορά της χορωδίας μας προς την κοινότητα.

  1. Λαμπρατζιά:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο άρχισε και φέτος από πολύ νωρίς τις προσπάθειες συνεργασίας με τους νέους της κοινότητας, με στόχο το στήσιμο της «Λαμπρατζιάς» το βράδυ της Αναστάσεως. Το ΚΣ υποσχέθηκε ότι θα τους προμηθεύσει με ξύλα και θα τους προσφέρει και ό, τι χρειάζονται για σούβλα μετά τον Καλό Λόγο. Ως αντάλλαγμα ζήτησε από τους νεαρούς να κινηθούν μέσα σε κόσμια πλαίσια. Δυστυχώς παρατηρήθηκαν κάποιες «αταξίες» οι οποίες μας στενοχώρησαν. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους νέους μας και αναμένουμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, για να τηρήσουμε κι εμείς τις δικές μας. Καλούμε τους γονείς να εποπτεύουν τα παιδιά τους και όλους μας να επαγρυπνούμε και να αναφέρουμε οτιδήποτε περιπέσει στην αντίληψη μας. Παράλληλα ας φροντίσουμε ο καθένας μας να πάρει μέτρα προστασίας της περιουσίας του.

  1. Πασχαλινά Παιχνίδια:

Τη Δευτέρα της Λαμπρής, στις 9 Απριλίου, το ΣΚΕ διοργανώνει Πασχαλινά Παιχνίδια στην Πλατεία της Εκκλησίας. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οργανωμένα σύνολα θα διαθέτουν εδέσματα προς πώληση, για ενίσχυση των ταμείων τους. Διαγωνιστικά παιχνίδια, για μικρούς και μεγάλους. Παραδοσιακά παιχνίδια για όλους.

Και στο καλλιτεχνικό μέρος, παραδοσιακοί χοροί από το συγκρότημα της ΑΗΚ και μουσική και τραγούδια από καθηγητές και μαθητές του Εθνικού Ωδείου Κύπρου, παράρτημα Λακατάμιας-Ανθούπολης-Πέρα Ορεινής και μέλη της Κοινοτικής Χορωδίας Ενηλίκων του χωριού μας.
Μια εκδήλωση που φέρνει κοντά τους κατοίκους του χωριού, αποδήμους και φίλους και κρατά ζωντανή την παράδοση.  Σημειώστε ότι η εκδήλωση αρχίζει στις 5:00 μ.μ., οι χοροί στις 6:30 μ.μ. και η μουσική στις 8:00 μμ.

Η  αποκομιδή των σκυβάλων θα γίνει Μεγάλο Σάββατο κι όχι Κυριακή του Πάσχα.