Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 14/2017)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 14/2017)

Ενημέρωση  για το Θέμα της Λειτουργίας του  Καταστήματος της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στο Χωριό μας

Όπως γνωρίζετε στις αρχές του Δεκέμβρη, χωρίς καμιά ενημέρωση, η  Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα  (ΣΚΤ) περιόρισε τη λειτουργία του καταστήματος της στην κοινότητα μας, σε μια μόνο μέρα.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο απέστειλε άμεσα  επιστολή διαμαρτυρίας προς το Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, την οποία υπέγραψαν και οι 9 κοινοτάρχες της περιοχής Ταμασσού, ζητώντας την πλήρη επαναλειτουργία της Τράπεζας.

Παράλληλα απεστάλησαν επιστολές και  έγιναν διάφορες ενέργειες προς τη πλευρά της Κυβέρνησης (Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Υπουργό Οικονομικών) με τις οποίες ζητούσαμε τη παρέμβαση τους προς τη ΣΚΤ για αλλαγή της απόφασης της.

Όταν όλα τα πιο πάνω δεν επέφεραν κανένα αποτέλεσμα, αποφασίστηκε η διοργάνωση παγκοινοτικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας για την Κυριακή 17/12/2017, στην οποία και προσκλήθηκαν και όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα, οι αρχές των υπολοίπων  κοινοτήτων της Ταμασσού, οι αγροτικές οργανώσεις και άλλοι. Επιπλέον, ενημερώθηκαν τα ΜΜΕ.

Στις 13/12/2017, μετά από δικές μας ενέργειες, αντιπροσωπεία του ΚΣ έγινε δεκτή από τον αρμόδιο Λειτουργό της ΣΚΤ χωρίς όμως να υπάρξει αποτέλεσμα.

Την προηγούμενη της εκδήλωσης (Σάββατο, 16/12/17) λίγο μετά τα μεσημέρι, άρχισαν να φτάνουν μηνύματα για διαμεσολάβηση και παρεμβάσεις προς τη ΣΚΤ για αλλαγή της απόφασης της.

Πράγματι ο ίδιος ο Διευθυντής της ΣΚΤ, κ. Χατζηγιάννης, μας ενημέρωσε, αρχικά τηλεφωνικά και στη συνέχεια γραπτώς, ότι εντός των ημερών το κατάστημα του χωριού μας θα αρχίσει να λειτουργεί τρις φορές την εβδομάδα. Καθορίστηκε επίσης συνάντηση του ΚΣ με τον ίδιο την επομένη Τετάρτη, για περαιτέρω συζήτηση του αιτήματος για πλήρη επαναλειτουργία του καταστήματος μας. Με αυτά τα δεδομένα το ΚΣ αποφάσισε την αναστολή της εκδήλωσης διαμαρτυρίας και ενημερώσαμε σχετικά, όλους.

Την Τετάρτη 20/12/17 ο κ. Χατζηγιάννης δέχτηκε στο γραφείο του  αντιπροσωπεία του ΚΣ. Εκεί εκθέσαμε τους λόγους, ιστορικούς, κοινωνικούς, γεωγραφικούς, οικονομικούς κ. αλ. για τους οποίους θα πρέπει να επαναλειτουργήσει η τράπεζας μας με πλήρες ωράριο και  όλες τις υπηρεσίες. Ο κ. Χατζηγιάννης έδωσε οδηγίες για μετακινήσεις προσωπικού ώστε να στελεχωθεί το κατάστημα στα Πέρα, για να μπορέσει να λειτουργήσει με τη νέα χρονιά τρις φορές την εβδομάδα. Παράλληλα έδωσε οδηγίες για να διερευνηθεί η δυνατότητα τοποθέτησης ΑΤΜ. Παράλληλα θα επανεξετασθεί και το θέμα της πλήρους λειτουργίας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι η Τράπεζα μας θα λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Πέμπτη.

Μέσα από τις επαφές μας με τη  Διοίκηση της ΣΚΤ έχουμε αντιληφθεί ότι ο αριθμός των καταστημάτων της θα μειωθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον. Έγινε επίσης πλήρως κατανοητό  πόσο σημαντικός παράγοντας για τη συνέχιση της λειτουργίας ή και την  πλήρη επαναλειτουργία του καταστήματος μας, είναι η κίνηση που παρουσιάζει και ο αριθμός των πράξεων που γίνονται. Γι αυτό σας καλούμε να υποστηρίξετε την Τράπεζα μας, κάνοντας όλες τις συναλλαγές σας με τη ΣΚΤ στο κατάστημα του χωριού μας.

 Είναι πιστεύουμε αντιληπτό σε όλους ότι η  λειτουργία Καταστήματος Τράπεζας, (αλλά και άλλων υπηρεσιών) στη Κοινότητα μας είναι κεφαλαιώδους σημασίας για εξυπηρέτηση των κατοίκων και κυρίως των ηλικιωμένων, την λειτουργία και αύξηση βιοτεχνιών και επιχειρήσεων και γενικά για την ευημερία και περαιτέρω ανάπτυξη της Κοινότητας μας και της γύρω περιοχής. Ας προβληματιστούμε λοιπόν και ας στηρίξουμε όπου μπορούμε, τις υπηρεσίες και επιχειρήσεις που λειτουργούν στην κοινότητα μας για το μακροπρόθεσμο καλό όλων μας.