Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 9/2017)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 9/2017)

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

Στο παρόν δελτίο περιλαμβάνεται ενημέρωση για κάποιες πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

  1. Πρόγραμμα «Ημερήσια κατ’ οίκον Φροντίδα Ηλικιωμένων»: Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, μας έχει ενημερώσει ότι σχεδιάζει να υλοποιήσει το πιο πάνω πρόγραμμα, μέσω του κοινωνικού της Ιδρύματος «Κ.Υ.Κ.Α.Τ.» και σε συνεργασία με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό.Ο σκοπός του προγράμματος αποβλέπει στη παροχή συστηματικής και οργανωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα στο χώρο τους.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ηλικιωμένους από 70 ετών και άνω με δυσκολίες αυτόνομης διαβίωσης, οι δε υπηρεσίες που θα προσφέρονται μέσω του προγράμματος είναι: συντροφιά στο σπίτι, κάλυψη καθημερινών πρακτικών αναγκών, μικροαγορές, οικογενειακή συμβουλευτική, πληρωμές λογαριασμών, συνοδεία σε διάφορες υπηρεσίες ή στην εκκλησία, διάβασμα εφημερίδας, βιβλίων ή περιοδικών. Οι επισκέψεις από τους εθελοντές και την Κοινωνική Λειτουργό θα πραγματοποιούνται μια φορά την εβδομάδα.

Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας και ζητούμε όπως γνωστοποιήσετε προς το Κοινοτικό Συμβούλιο (τηλ 22621359) αν είστε άτομα τα οποία χρειάζονται τη φροντίδα που θα προσφέρεται μέσω του προγράμματος ή αν είστε άτομα τα οποία επιθυμούν  να ενταχτούν στις τάξεις των εθελοντών, οι οποίοι θα προσφέρουν αυτή τη φροντίδα.

  1. 4 Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ζώων: όλες οι Κοινότητες κι οι Δήμοι αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα με τα κατοικίδια ζώα. Τα προβλήματα αυτά πηγάζουν από την ανευθυνότητα των ιδιοκτητών των ζώων και από την μη ανοχή των μη ιδιοκτητών.

Έχει παρατηρηθεί ότι κάποιοι ιδιοκτήτες σκύλων τους αφήνουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να ενοχλούν. Πολλοί άλλοι δεν μαζεύουν τα περιττώματα τους με αποτέλεσμα κάποιοι δρόμοι να είναι γεμάτοι ακαθαρσίες. Πολλοί σκύλοι είναι αδήλωτοι με αποτέλεσμα όταν χαθούν να μην μπορεί να εντοπιστεί ο ιδιοκτήτης. Πολύ συχνά εντοπίζονται σκύλοι αδέσποτοι τους οποίους θα πρέπει να χειριστούμε. Δυστυχώς έχουν αναφερθεί και κρούσματα δηλητηρίασης ζώων.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει εμπλακεί σε μια προσπάθεια άμβλυνσης των προβλημάτων, σε συνεργασία και με φιλόζωους της Κοινότητας μας.

Μέσα στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας έχουμε αποφασίσει να οργανώσουμε εκστρατεία σήμανσης των σκύλων των κατοίκων της κοινότητας μας. Η σήμανση θα γίνει από κτηνίατρο, ο οποίος θα ενημερώσει και όλα τα συνοδευτικά έντυπα τα οποία θα κατατεθούν στο κτηνιατρείο. Το Κοινοτικό Συμβούλιο θα επωμιστεί όλα τα έξοδα για τη διαδικασία αυτή, η οποία κανονικά χρεώνεται πάνω από €30. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να πληρώσουν μόνο την άδεια κατοχής για το σκύλο τους. Για να οργανώσουμε την όλη δράση θα πρέπει να δηλώσετε στο Κοινοτικό Συμβούλιο (22621359), μέχρι τις 18/10/2017, τα σκυλιά τα οποία κατέχετε και τα οποία δεν έχουν σήμανση και θα θέλατε να σημανθούν στα πλαίσια αυτής της δράσης.

Σημειώστε ότι σύμφωνα με το νόμο, οι κάτοχοι σκύλων υποχρεούνται να εξασφαλίσουν άδεια κατοχής από το Δήμο/Κοινότητα, όπου διαμένουν, κάτι που προϋποθέτει τη σήμανση του σκύλου με microchip.Μετά την ολοκλήρωση της σήμανσης την οποία προγραμματίζει το Κοινοτικό Συμβούλιο, θα προβεί σε έλεγχο και όποιοι εντοπιστούν να κατέχουν σκύλους χωρίς σήμανση και άδεια θα καταγγελθούν.

  1. Εκδρομή συνταξιούχων: για την εκδρομή αυτή, για την οποία είχαμε κάνει αναφορά στο προηγούμενο ενημερωτικό μας έντυπο, επισυνάπτουμε αναλυτική και λεπτομερή ενημέρωση.

 

4. Η Ταμασσός δημιουργεί και τα Πέρα παρουσιάζουν: αυτός είναι ο τίτλος της εκδήλωσης την οποία διοργανώνει η Κοινότητα μας. Σχετική ανακοίνωση με λεπτομέρειες επισυνάπτεται. Αναμένουμε τη μαζική συμμετοχή σας.