Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 8/2017)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 8/2017)

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

Στο παρόν δελτίο περιλαμβάνεται ενημέρωση για κάποιες πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

  1. Η κηδεία και ταφή στην Κοινότητάς μας των λειψάνων του τέως αγνοούμενου και ήρωα Αντρέα Λαμπρίδη:

Ο μέχρι πρότινος αγνοούμενος Αντρέας Λαμπρίδης, από τον Άγιο Γεώργιο της Κερύνειας, ήταν αδελφός της κ. Ελενίτσας Δαμασκηνού και της κ. Μάρθας Αργυρού. Τα λείψανα του ανευρέθησαν σε ομαδικό τάφο στο χωριό Κιομουρτζιού, όπου τους εκτέλεσαν εν ψυχρώ οι Τούρκοι εισβολείς και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο του DNA.

Η οικογένεια του έχει αποφασίσει όπως η κηδεία και ταφή τους γίνει στην κοινότητα μας, γεγονός το οποίο μας περιποιεί τιμή.

Η εξόδιος ακολουθία των λειψάνων του ορίστηκε για το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στις 11.30π.μ. από τον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής κ.κ. Ησαΐα. Η ταφή των λειψάνων θα γίνει στο Κοιμητήριο της Κοινότητάς μας. Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Επίτροπος επί Ανθρωπιστικών Θεμάτων κ. Φώτης Φωτίου.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να αναλάβει, τιμής ένεκεν, τα έξοδα της κηδείας του και να παρευρεθεί στην κηδεία και ταφή.Μετά την κηδεία θα προσφερθεί καφές στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Καλούμε σύσσωμη την Κοινότητα να παρευρεθεί στην κηδεία και την ταφή εις ένδειξη τιμής.

  1. Παρουσίαση των σχεδίων Ανάπλασης της Στοάς στην Πλατεία των καφενέδων:

Οι … λίγο μεγαλύτεροι κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μας, θυμόμαστε ότι στη πλατεία των καφενέδων, στη διαδρομή προς την Εκκλησία, πάνω από το δρόμο υπήρχε ένα κτίσμα. Το κτίσμα κατεδαφίστηκε το 2000. Το τεμάχιο αυτό, ο καφενές του Αχιλλέα καθώς και το σπίτι του Τσιακλή, τα οποία είχαν επίσης κατεδαφιστεί, αγοράστηκαν από τη ΣΠΕ Πέρα Ορεινής. Το προηγούμενο Κοινοτικό Συμβούλιο είχε προχωρήσει σε συμφωνία μίσθωσης του χώρου από τη ΣΠΕ Ταμασσού και στη συνέχεια στον ορισμό μελετητή για εκπόνηση σχεδίων για δημιουργία χώρου στάθμευσης. Κατά τη διαδικασία αυτή τέθηκε όρος για ανακατασκευή της Στοάς. Τα προσχέδια για το όλο έργο είναι έτοιμα και θα παρουσιαστούν στους κατοίκους για να λάβουν γνώση για το σοβαρό αυτό έργο.

Η παρουσίαση έχει οριστεί για την Τετάρτη 20/9/2017, η ώρα 7:30μμ. στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο. Είναι μια ευκαιρία για όλους εσάς να ενημερωθείτε και να εκφράσετε τις απόψεις σας.

  1. Ταμάσσια 2017:

Το πρόγραμμα για τα «Ταμάσσια 2017» σας έχει ήδη κοινοποιηθεί. Όλες οι εκδηλώσεις είναι πολύ αξιόλογες και σας προτρέπουμε να συμμετέχετε. Η Κοινότητά μας έχει αναλάβει τη διοργάνωση της εκδήλωσης «Η Ταμασσός δημιουργεί – Τα Πέρα Παρουσιάζουν».

Περιμένουμε τις δημιουργίες σας. Σημειώστε ότι μπορούν να συμμετάσχουν και απόδημοι συγχωριανοί μας.

Λεπτομέρειες για τα εγκαίνια της έκθεσης και το καλλιτεχνικό δρώμενο το οποίο θα παρουσιαστεί, θα σας ανακοινώσουμε αργότερα.

 

  1. Εκδρομή συνταξιούχων:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη διοργάνωση και φέτος, της εκδρομής των συνταξιούχων της Κοινότητάς μας.

Η εκδρομή θα γίνει το Σαββάτο 21/10/2017 και θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στον αχυρώνα του Λιοπετριού και προσκύνημα στον Άγιο Κενδέα (Βρυσούλες).

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδρομής καθώς και πιο πολλές πληροφορίες θα σας δώσουμε σύντομα. Απλά κρατήστε την μέρα για να μπορέσετε να συμμετάσχετε.