Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 4/2017)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 4/2017)

  1. Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρία ασχολήθηκε με το θέμα το οποίο προέκυψε με την αναμόχλευση του θέματος εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Μας έχει στενοχωρήσει αφάνταστα η ένταση η οποία έχει δημιουργηθεί εντός της κοινότητας. Να είστε σίγουροι ότι όλα τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου, έχουμε λάβει γνώση των θέσεων και απόψεων όλων σας και κατανοούμε τη σοβαρότητα του θέματος. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το θέμα θα μας απασχολήσει σε βάθος, εν ευθέτω χρόνω. Προς το παρόν σας διαβεβαιώνουμε ότι τίποτα δεν θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών και ότι για οτιδήποτε θα ενημερωθείτε όλοι. Ας αφήσουμε λοιπόν τις αντεγκλήσεις και τις εντάσεις, να περάσουμε ήρεμα και αγαπημένοι τις γιορτές του Πάσχα και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με πνεύμα κατανόησης και αγωνιστικότητας θα έχουμε όλο το χρόνο να εργαστούμε για την καλύτερη λύση του προβλήματος.

  1. Εκστρατεία καθαριότητας:

Η εκστρατεία Let’s do it Cyprus στο χωριό μας, στέφτηκε με επιτυχία. Συμμετείχαν 110 περίπου άτομα και μαζεύτηκαν δεκάδες σακούλια σκουπίδια. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους όσοι συμμετείχαν.

Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται. Υπάρχουν πολλά σημεία τόσο μέσα σε γκρεμούς και ρυάκια, όσο και έξω από σπίτια (κάπου και μέσα σ’ αυτά) τα οποία θα πρέπει να καθαριστούν. Ρίξτε μια ματιά γύρω σας και καθαρίστε αυτά που σας αφορούν. Περιφρουρήστε την κοινότητα μας και αναφέρετε ό,τι παράνομο εντοπίσετε. Το Κοινοτικό Συμβούλιο συνεχίζει τη δική του προσπάθεια.

  1. Έρανοι:

Την Παρασκευή 7/4 το απόγευμα εθελοντές της Κοινότητας μας έχουν διενεργήσει έρανο από πόρτα σε πόρτα κατά τον οποίο εισπράχτηκε το ποσόν των 1150 ευρώ. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους όσοι προσέφεραν χρήματα αλλά πιο πολύ συγχαίρουμε κι ευχαριστούμε όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια.

Ο έρανος του Ερυθρού Σταυρού συνεχίζεται μέχρι τέλος Απριλίου. Μπορείτε να περάσετε από το γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου και να κάνετε την εισφορά σας.

  1. Πάσχα:
  • Όπως σας έχουμε ενημερώσει, τη Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ στην ακολουθία του Επιταφίου, η Κοινοτική Χορωδία Ενηλίκων θα ψάλει τα εγκώμια του Επιτάφιου Θρήνου.
  • Η αποκομιδή των σκυβάλων θα γίνει Μεγάλο Σάββατο κι όχι Κυριακή του Πάσχα.
  • Το Κοινοτικό Συμβούλιο επιδιώκει συνεργασία με τους νέους της κοινότητας με στόχο το στήσιμο της «Λαμπρατζιάς» το βράδυ της Αναστάσεως. Το Κοινοτικό Συμβούλιο υποσχέθηκε ότι θα τους προμηθεύσει με ξύλα και θα τους προσφέρει και ό,τι χρειάζονται για σούβλα μετά τον Καλό Λόγο. Ως αντάλλαγμα ζήτησε από τους νεαρούς να κινηθούν μέσα σε κόσμια πλαίσια. Δυστυχώς παρατηρήθηκαν κάποιες «αταξίες» οι οποίες μας στενοχώρησαν. Βρισκόμαστε σε επικοινωνία με τους νέους μας και αναμένουμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, για να τηρήσουμε κι εμείς τις δικές μας. Καλούμε τους γονείς να εποπτεύουν τα παιδιά τους και όλους μας να επαγρυπνούμε και να αναφέρουμε οτιδήποτε περιπέσει στην αντίληψη μας. Παράλληλα ας φροντίσουμε ο καθένας μας να πάρει μέτρα προστασίας της περιουσίας του.
  • Τη Δευτέρα του Πάσχα, 5:00μ.μ-9:00μ.μ., περιμένουμε όλους σας, μαζί με τους απόδημους, τους συγγενείς και τους φίλους σας στην Πλατεία της Εκκλησίας, για τα Πασχαλινά Παιχνίδια.
  1. Χώροι στάθμευσης:

Στην Πλατεία της εκκλησίας έχουμε δημιουργήσει, μετά από έγκριση του φορέα κυκλοφοριακών μελετών, του αρχηγού της αστυνομίας και όλων των εμπλεκομένων φορέων, 3 χώρους στάθμευσης για άτομα με κινητικές δυσκολίες. Μόνο αυτά τα άτομα δικαιούνται να σταθμεύουν αυτοκίνητα, στο συγκεκριμένο χώρο. Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα γίνει σεβαστό από όλους σας για να μην βρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να προβούμε σε παρατηρήσεις.

Επειδή υπάρχουν σε εξέλιξη έργα στο χώρο στάθμευσης της Εκκλησίας του Αρχαγγέλου σας παρακαλούμε να χρησιμοποιείτε το χώρο στο ποταμό, απέναντι από το πράσινο σημείο και να αποφεύγετε να σταθμεύετε στα στενά δρομάκια. Απολογούμαστε για την ταλαιπωρία.

  1. Διάθεση ποντικοδολώματος από το Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου:

Το Κοινοτικό Συμβούλιο στην προσπάθειά του να συμβάλει στην καταπολέμηση της ποντίκας, ο πληθυσμός της οποίας ευρίσκεται σε μεγάλη έξαρση, προμηθεύτηκε πονικοδόλωμα  από το Τμήμα Γεωργίας. Η διάθεσή του θα γίνεται από το Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου έναντι του €1 (ενός) ανά κιλό (9 σακουλάκια). Μέγιστη ποσότητα ανά χειριστή: 3 κιλά.