Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2017)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2017)

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι,

Επικοινωνούμε ξανά μαζί σας για να σας ενημερώνουμε για εκδηλώσεις που έγιναν και για άλλες οι οποίες προγραμματίζονται όπως και για διάφορα άλλα θέματα τα οποία μπορεί να ενδιαφέρουν.

  1. Γιορτή των γραμμάτων:

Έγινε και φέτος στα Πέρα, την Κυριακή 29/1/2017, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, της οποίας προΐστατο ο Αρχιμανδρίτης κ. Διονύσιος Κοπτίδης, μνημονεύτηκαν οι ευεργέτες και οι εκπαιδευτικοί των Περάτων και της ευρύτερης περιοχής Ταμασσού.

Ακολούθησε κέρασμα στο προαύλιο του Κοινοτικού Πολιτιστικού Κέντρου, του Παρθεναγωγείου.

Το δεύτερο μέρος του προγράμματος αφορούσε εκδήλωση η οποία περιλάμβανε χαιρετισμό από τον  Αρχιμανδρίτη κ. Διονύσιο Κοπτίδη και τον Πρόεδρο του ΣΚΕ, κ. Κύπρο Κυπριανού.

Στη συνέχεια η Κοινοτική χορωδία Νέων και η Κοινοτική μαντολινάτα παρουσίασαν δύο τραγούδια. Το ένα μάλιστα αφορούσε μελοποιημένους στοίχους αγνώστου ποιητή, αλλά πολύ γνωστούς στην κοινότητα (κυρίως στους μεγαλύτερους) οι οποίοι αναφέρονται στους δύο ευεργέτες των σχολείων μας, Θεόδουλο Ανδρεάδη και Νικόλαο Χριστοφίδη. Τους στοίχους μελοποίησε ο μαέστρος κ. Κώστας Ευαγγέλου.

Το κύριο μέρος αφορούσε παρουσίαση από τον συγγραφέα-μελετητή κ. Γιώργο Καμηλάρη, σχετικά με τη ζωή και την προσφορά των ευεργετών των σχολείων μας, Θεόδουλου Ανδρεάδη, Νικόλαου Χριστοφίδη και Αρχιμανδρίτη Φιλόθεου.

Σημειώστε ότι ο Θεόδουλος Ανδρεάδη ήταν ο άνθρωπος με δαπάνες του οποίου ανεγέρθηκε το Αρρεναγωγείο και ο Νικόλαος Χριστοφίδης ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε τα χρήματα για να κτιστεί το Παρθεναγωγείο. Ο δε Αρχιμανδρίτης Φιλόθεος βοήθησε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης και γενικά της παιδείας στα Πέρα και όχι μόνο. Στα δύο αυτά εκπαιδευτήρια φοιτούσαν όχι μόνο παιδιά από τα Πέρα αλλά και από πολλά άλλα χωριά από την Κλήρου μέχρι και το Τσέρι.

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των αριστευσάντων αποφοίτων σχολείων μέσης εκπαίδευσης της χρονιάς 2015-2016, Αγγελικής Κατελάρη και Στέλλας Σταθάκη, από τη ΣΠΕ Ταμασσού, Ορεινής και Πιτσιλιάς.

  1. Ερωτηματολόγιο:

Επισυνάπτεται ερωτηματολόγιο το οποίο έχει σκοπό να εντοπίσει τις απόψεις σας για θέματα που αφορούν την κοινότητα μας. Απαντώντας το ερωτηματολόγιο αυτό έχετε τη δυνατότητα να κάνετε τη δική σας παρέμβαση στα τεκταινόμενα του χωριού μας. Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να το συμπληρώσετε και να μας το στείλετε.

  1. Επιτροπές:

Ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος παρέμβασης είναι η συμμετοχή σας στις επιτροπές, οι οποίες έχουν συσταθεί και για τις οποίες σας είχαμε ενημερώσει στο προηγούμενο ενημερωτικό μας. Αρχίζουμε σύντομα δράση και αναμένουμε δηλώσεις συμμετοχής και από άλλα άτομα. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τα θέματα τα οποία απασχολούν την κάθε επιτροπή.

  1. Ημερολόγιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων:

Στην ιστοσελίδα του ΚΣ θα δημιουργήσουμε σύντομα ένα ακόμα σύνδεσμο, με την ονομασία «Ημερολόγιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων». Με το σύνδεσμο αυτό θέλουμε να βοηθήσουμε στη δημοσιοποίηση οποιονδήποτε εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που διοργανώνονται στην Κοινότητα και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο κάποιες εκδηλώσεις και δραστηριότητες οι οποίες διοργανώνονται στην κοινότητα, να γίνονται την ίδια μέρα ή την ίδια χρονική περίοδο.

Εκεί θα φιλοξενούνται ανακοινώσεις σχετικά με οτιδήποτε προγραμματίζεται να γίνει στην κοινότητα μας και θα θέλουν οι οργανωτές του να το δημοσιοποιήσουν. Καλούμε λοιπόν οποιοδήποτε προγραμματίζει κάποια εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοικτή στο κοινό, να το δηλώνει στην γραμματέα του ΚΣ, η οποία θα την αναρτά την ιστοσελίδα κι έτσι θα προκρατείται η ημερομηνία. Αργότερα ή και ταυτόχρονα θα μπορεί να στείλει περισσότερες λεπτομέρειες για την εκδήλωση και μετά την ολοκλήρωση της, θα μπορούν να δημοσιευτούν σχόλια, ενημέρωση, φωτογραφίες και άλλα σχετικά.

  1. Αποκριάτικος Χορός.

Η Επιτροπή Νεολαίας ετοιμάζει Αποκριάτικο Χορό την Παρασκευή 17/2/2017, ώρα 8:30 μ.μ., στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο, για άτομα 18 χρονών και πάνω, με είσοδο €5. Θα περιλαμβάνει μουσική, χορό, ποτό, τσιμπήματα, κέφι και διασκέδαση. Μασκάρεμα προαιρετικό.

  1. Καθαρή Δευτέρα.

Το ΚΣ προγραμματίζει τη διοργάνωση «Παγκοινοτικό Κόψιμο της Μούτης της Καθαρής», την Καθαρή Δευτέρα βέβαια. Κρατήστε την μέρα και θα σας δώσουμε πιο πολλές πληροφορίες σύντομα.