Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 4/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 4/2020)

Αγαπητές/οί

Η παρούσα ενημέρωση συνιστά πρόσκληση σε συγκέντρωση για ενημέρωση σας για την πιθανότητα ανέγερσης φάρμας αγελάδων στην Κτηνοτροφική Περιοχή του χωριού μας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

σε Παγκοινοτική Συγκέντρωση

για ενημέρωση για φάρμες αγελάδων

 

Το Κοινοτικό Συμβούλιο σας καλεί σε συγκέντρωση την Κυριακή 15 Μαρτίου στις 11 το πρωί, στο Κοινοτικό Πολιτιστικό Κέντρο.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και στα δελτία με αριθμούς 7/2019 (Μάιο 2019) και 11/2019 (Σεπτέμβριο 2019) , το Κοινοτικό μας Συμβούλιο, μόλις ενημερώθηκε τον Απρίλιο του 2017, ότι στην κτηνοτροφική περιοχή της Κοινότητας μας, υπάρχει η δυνατότητα ανέγερσης υποστατικών αγελαδοτροφίας, άρχισε μια προσπάθεια αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης.

Στόχος η κήρυξη της κτηνοτροφικής μας περιοχής σε λευκή ζώνη, δηλαδή σε περιοχή στην οποία μπορούν να ανεγερθούν μόνο υποστατικά με αιγοπρόβατα.

Οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν φέρει μέχρι σήμερα, τα αναμενόμενα αποτελέσματα και γι’ αυτό το Κοινοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρία, να καλέσει σε παγκοινοτική συνέλευση όλους τους κατοίκους, για να τους ενημερώσει για τις μέχρι τώρα ενέργειες του και για την παρούσα κατάσταση.

Η συμμετοχή όλων σας είναι αναγκαία γιατί ίσως, χρειαστεί να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις και δυναμικά μέτρα για αποτροπή μιας τέτοιας εξέλιξης. Θα πρέπει να ενημερωθείτε για να είμαστε έτοιμοι για αντιμετώπιση τυχών δυσμενών εξελίξεων. Οι απόψεις, η στήριξη και η βοήθεια όλων είναι πολύ σημαντική.

Στην συγκέντρωση αυτή θα έχουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε και για άλλα θέματα που απασχολούν την Κοινότητα μας και να ακούσουμε τις δικές σας απόψεις για οποιαδήποτε θέματα σας απασχολούν.

 

Έκτακτη ανακοίνωση: επισυνάπτεται ανακοίνωση για την ανακύκλωση.

 

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΚΥΒΑΛΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑΜΑΣΣΟΥ

(ΑΝΑΓΥΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΑΜΠΙΑ, ΚΑΠΕΔΕΣ, ΠΕΡΑ-ΟΡΕΙΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ)

Έδρα Συντονιστή: Κοινοτικό Συμβούλιο Καπέδων, Γρίβα Διγενή 19, 2645 Καπέδες

Τηλ.: 22 542836, 96540061 Φαξ.: 22 543487

 

05 Μαρτίου 2020

Προς τους κατοίκους του Συμπλέγματος Κοινοτήτων Ταμασού

Το Σύμπλεγμα Κοινοτήτων Ταμασού σας ενημερώνει ότι γίνονται διαβουλεύσεις με την εταιρεία Green Dot για επανέναρξη του προγράμματος ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα.

Για να μπορέσει όμως να γίνει αυτό, θα πρέπει να γίνει μια δοκιμαστική περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών από όλες τις κοινότητες του Συμπλέγματος για υπολογισμό του κόστους από την εταιρεία, σε μια προσπάθεια για τη χαμηλότερη κοστολόγηση για τις κοινότητες.

Η δοκιμαστική περισυλλογή  θα γίνει την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020 για όλες τις κοινότητες.

Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε, όπως το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαρτίου, εναποθέσετε τα ανακυκλώσιμα υλικά σας (μεικτά σε διαφανή σακούλια ανακύκλωσης) στα σημεία όπου τα εναποθέτατε και προηγουμένως, έξω από τα σπίτια σας ή έξω από τον πλησιέστερο κάδο σκουπιδιών. Επίσης παρακαλούμε όπως προσέξετε να είναι μόνο ανακυκλώσιμα υλικά και όχι σκουπίδια. Σακούλια τα οποία θα περιέχουν υλικά που δεν είναι ανακυκλώσιμα δεν θα μαζεύονται.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ανακυκλώσιμα  υλικά θεωρούνται  τα  ακόλουθα:

Συσκευασίες από Χαρτί & Χαρτοκιβώτια,  π.χ. από ηλεκτρικές συσκευές, γάλα, χυμούς, δημητριακά, πίτσα, μπισκότα, ζάχαρη, απορρυπαντικά, χαρτοσακούλες κ.ά.

Συσκευασίες από Αλουμίνιο, π.χ. αναψυκτικά, μπύρες κ.ά.

Συσκευασίες από Λευκοσίδηρο, π.χ. από βρεφικό γάλα, γάλα εβαπορέ, τόνο, ζωοτροφές, ντοματοπολτό κ.ά.

Συσκευασίες από Πλαστικό, π.χ. μπουκάλια και δοχεία από νερό, αναψυκτικά, γιαούρτι, βούτυρο, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, σαμπουάν, αφρόλουτρα, φίλμ περιτυλίγματος, οδοντόκρεμες, αποσμητικά, πλαστικές σακούλες  κ.ά.

Το Σύμπλεγμα θα σας  ενημερώσει  εκ νέου για τη συνέχιση του  προγράμματος ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα, μόλις έχει τελικό αποτέλεσμα  από την  διαβούλευση με την εταιρεία.

Εκ του Συμπλέγματος Κοινοτήτων Ταμασού