Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 9/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 9/2020)

Αγαπητοί/ες,

Εκστρατεία καθαριότητας: Η επίσημη εκστρατεία καθαριότητας την οποία εξαγγέλλει κάθε χρόνο η Επαρχιακή Διοίκηση, καθορίστηκε από 15 Ιουλίου μέχρι 15 Αυγούστου. Επισυνάπτουμε τις σχετικές ανακοινώσεις, οι οποίες έχουν σταλεί από την Επαρχιακή Διοίκηση.

 

                             

Καλούμαστε για άλλη μια φορά να καταβάλουμε προσπάθειες για να καταστήσουμε την Κοινότητά μας καθαρή. Ας συμπεριφερόμαστε πάντα με τρόπο που να καταστήσουμε και να διατηρούμε την Κοινότητα μας καθαρή. Είναι πιστεύω αδιανόητο να ξοδεύονται πόροι για να μαζευτούν αυτά που κάποιοι πετάνε σε δημόσιους ή ιδιωτικούς ανοικτούς χώρους.

Επαναλαμβάνουμε:

  • Όλα τα σκουπίδια στους κατάλληλους καλάθους/κανένα σκουπίδι σε δρόμους, ποτάμια, χαράδρες, χωράφια, τις αυλές.
  • Όλα τα κλαδέματα και τα άχρηστα στο πράσινο σημείο στους Εργάτες. Επαναλαμβάνουμε ότι εκεί δέχονται ΔΩΡΕΑΝ, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, κλαδέματα, μπάζα, χαλιά, στρώματα, βαλίτσες, μελανοδοχεία κλπ. Είναι ακατανόητο, απαράδεχτο και εγκληματικό, να τα πετάμε οπουδήποτε αλλού.
  • Καθαρίζουμε τα αγριόχορτα μέσα και γύρω από το σπίτι και γενικά τις ιδιοκτησίες μας.
  • Μαζεύουμε τα περιττώματα των σκύλων μας.
  • Στα πράσινα σκυβαλλοδοχεία βάζουμε προσεχτικά και μέσα σε σακούλια, μόνο οικιακά απόβλητα και όχι έπιπλα, χαλιά, κλαδιά, χόρτα ή περιττώματα.
  • Κλείνουμε την πόρτα των σκυβαλοδοχείων.
  • Τα ανακυκλώσιμα υλικά μαζεύονται κάθε δεύτερη Πέμπτη. (Η επόμενη στις 30/7/2020). Έχουν αποσυρθεί όλοι οι κάλαθοι για ανακύκλωση. Μένουν μόνο αυτοί για ρούχα και γυαλί. Τοποθετείτε αυτά τα ανακυκλώσιμα μέσα στους αντίστοιχους καλάθους κι όχι έξω από αυτούς. (Τα τζάμια δεν ανακυκλώνονται.) Αν δεν μπορείτε να τηρήσετε αυτούς τους όρους, μην κάνετε ανακύκλωση.
  • Φροντίζουμε να είναι καθαροί οι τάφοι των συγγενών μας. Στο Κοιμητήριο τοποθετούμε τα άχρηστα στο skip και τα μπουκάλια στους καλάθους ανακύκλωσης. Ο σεβασμός στο χώρο μετουσιώνεται σε σεβασμό στους νεκρούς μας.
  • Μαζεύουμε τα σκουπίδια που πετάνε οι άλλοι.

Στα πλαίσια της εκστρατείας θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ή άλλα αντικείμενα από δρόμους ή ανοικτούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Όποιος έχει δέντρα, τα κλαδιά των οποίων κρέμονται στους δρόμους και δημιουργούν πρόβλημα, λόγω του ότι στενεύουν οι δρόμοι ή/και μειώνεται η ορατότητα, θα πρέπει να τα κλαδέψει ούτως ώστε να μην ενοχλούν.

Ας προσπαθήσουμε όλοι για μια καθαρή κοινότητα.