Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 5/2021)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 5/2021)

Αγαπητοί/ες,

Κοινοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου: Ένα διαχρονικό όνειρο των Περατιτών ήταν η δημιουργία «κανονικού» γηπέδου ποδοσφαίρου. Ήταν κάτι το οποίο μελέτησαν και επεδίωξαν κατά καιρούς, τα Κοινοτικά Συμβούλια του χωριού.

Το θέμα απασχόλησε και το παρόν Κ.Σ. το οποίο, μετά από σοβαρή μελέτη, αποφάσισε να τολμήσει να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου. Ως καταλληλότερος χώρος επιλέγηκε το γήπεδο του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού.

Ο χώρος αυτός προσφέρεται καθώς έχει τις απαιτούμενες διαστάσεις, δεν χρειάζεται προεργασία, είναι περίοπτος μα πάνω από όλα μέτρησε το γεγονός ότι τις νέες εγκαταστάσεις θα αξιοποιούν και τα παιδιά του δημοτικού μας σχολείου. Αυτό σημαίνει ότι θα έχουν το προνόμιο να αθλούνται, να παίζουν και να διδάσκονται χρησιμοποιώντας μια υποδομή, κατάλληλη από κάθε άποψη, αισθητική μα πάνω από όλα ασφαλή.

Προχωρήσαμε σε επαφές με τον ΚΟΑ, ο οποίος και δεσμεύτηκε να καλύψει το 75% του κόστους ανέγερσης καθώς στην κοινότητα δραστηριοποιούνται 2 σωματεία.

Ο σχεδιασμός και η ετοιμασία εγγράφων αναλήφθηκε από ομάδα έμπειρων μελετητών και σύντομα θα  έχουν εξασφαλιστεί όλες οι απαιτούμενες άδειες.

Έγινε πρόταση για να συμμετέχουν και οι Κοινότητες Επισκοπειού και Πολιτικού και να είναι περιφερειακό, αλλά αρνήθηκαν. Σε αυτές τις κοινότητες δεν δραστηριοποιούνται ενεργές ποδοσφαιρικές ομάδες.

Ασκήσαμε πιέσεις στο Υπουργείο Παιδείας για να συνεισφέρει κι αυτό, εφόσον θα χρησιμοποιείται και από τα παιδιά του Δημοτικού. Ο Υπουργός υποσχέθηκε ότι με το τέλος της χρονιάς θα προσφέρει ένα αξιόλογο ποσόν.

Για να καλυφθεί το 25% του κόστους ανέγερσης συν κάποια άλλα έξοδα, τα οποία δεν καλύπτει ο ΚΟΑ, θα χρειαστεί το ΚΣ να εκταμιεύσει ένα μεγάλο ποσόν. Για να ενισχυθούν οι οικονομικές δυνατότητες του ΚΣ, αποφασίστηκε η έκδοση λαχνών και η συλλογή εισφορών από συγχωριανούς, απόδημους και φίλους των Περάτων.

Οι λαχνοί είναι ήδη έτοιμοι και άρχισαν να πωλούνται από μέλη του ΚΣ και οργανωμένων συνόλων. Τιμούνται €25 έκαστος και η κλήρωση θα γίνει στις 6/1/2022. Αναμένουμε τη βοήθεια όλων σας, τόσο με την αγορά των λαχνών από εσάς τους ίδιους όσο και με τη διάθεση λαχνών σε γνωστούς και φίλους σας.

Αγαπητές / οί,

Είμαστε βέβαιοι ότι αντιλαμβάνεστε τη σπουδαιότητα του έργου αυτού, το οποίο θα αποτελεί στολίδι για την Κοινότητα μας και θα είναι ένα δώρο ζωής για τα παιδιά και τους νέους μας αλλά και για τις επόμενες γενιές. Για την επίτευξη αυτού του μεγαλεπήβολου στόχου χρειάζεται η στήριξη, η συνεργασία και η βοήθεια όλων μας.

 

Μεταστέγαση του γραφείου του Κοινοτικού Συμβουλίου: το ΚΣ στεγάστηκε κατά καιρούς σε διάφορους ενοικιαζόμενους χώρους. Προηγούμενα ΚΣ είχαν αποφασίσει, κατ’ αρχή, να ανεγείρουν κτίρια στο χώρο δίπλα από το ιατρείο. Στη συνέχεια αποφασίστηκε να στεγαστούν στο κτίριο το οποίο αναπαλαίωσε το Τμήμα Αρχαιοτήτων στην οδό Ιωάννη Τζουβανάκη. Όταν πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, το κράτος μας παραχώρησε με μίσθωση τα κτίρια της πρώην ΣΠΕ, κρίθηκε ότι ο χώρος είναι πιο κατάλληλος για να στεγάσει τα γραφεία αυτά. Δυστυχώς τα κτίρια ήταν σε κακά χάλια και χρειάστηκαν επισκευή. Τα έργα τελειώνουν και σύντομα μεταφερόμαστε εκεί.

Κοινοτική Βιβλιοθήκη «Αθήναιον Αναγνωστήριον»: έχει τροχοδρομηθεί ίδρυση Κοινοτικής Βιβλιοθήκης και αναμένεται πολύ σύντομα να πάρει σάρκα και οστά. Θα στεγαστεί πάνω από τα νέα γραφεία του ΚΣ. Είμαστε σε επαφή με τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες για καθοδήγηση και στήριξη και ετοιμάζεται ο εξοπλισμός. Πέρα από τον εξοπλισμό, το πιο ουσιαστικό συστατικό μιας βιβλιοθήκης είναι τα βιβλία. Για την εξασφάλιση όσο το δυνατό περισσοτέρων βιβλίων, ζητούμε τη βοήθεια σας. Ζητούμε λογοτεχνικά βιβλία, για μικρούς και μεγάλους, σε καλή κατάσταση, για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης μας. Όσοι θέλουν να παραχωρήσουν βιβλία θα πρέπει να τα παραδώσουν στο ΚΣ, το συντομότερο δυνατό.

Κοινοτική Αιμοδοσία: Η  επόμενη αιμοδοσία στην Κοινότητά μας έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.