Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 6/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 6/2020)

Αγαπητές/αγαπητοί,

Εύχομαι να είστε όλοι καλά και να αντιμετωπίζεται με ψυχραιμία την κατάσταση, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και ο πλανήτης ολόκληρος.

Σας ενημερώνουμε ότι:

Ανακύκλωση: Μέχρι να επιτευχθεί τελική συμφωνία με κάποια εταιρία, για συνέχιση του προγράμματος συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από πόρτα σε πόρτα, αποφασίστηκε ότι η περισυλλογή θα γίνεται από το Κοινοτικό Συμβούλιο κάθε 15 μέρες αντί κάθε εβδομάδα και θα αρχίσει από αυτή την εβδομάδα. Γι αυτό θα πρέπει την Πέμπτη 9/4/2020 το πρωί, να βγάλουμε τα σακούλια μπροστά από τα σπίτια μας.

Να θυμάστε ότι τοποθετούμε μόνο ανακυκλώσιμα υλικά, όπως αυτά αναγράφονται πάνω στα σακούλια.

Σημειώστε ότι η περισυλλογή θα γίνεται κάθε 15 μέρες και ως εκ τούτου να βγάζετε τα ανακυκλώσιμα κάθε δεύτερη Πέμπτη.

Έχει παρατηρηθεί ότι στα μεγάλα σκυβαλοδοχεία τοποθετούνται κλαδέματα, μπάζα, έπιπλα και άλλα ογκώδη αντικείμενα, κάτι το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα με την εταιρεία περισυλλογής. Υπενθυμίζουμε ότι τα υλικά αυτά θα πρέπει να μεταφέρονται στο «Πράσινο Σημείο» στους Εργάτες. Όταν τα δεδομένα αλλάξουν θα σας ενημερώσουμε. Προσβλέπουμε στη συνεργασία και την κατανόηση σας.

Ακολουθίες της Αγίας Εβδομάδας και του Πάσχα: Επειδή όπως φαίνεται τα περιοριστικά μέτρα δεν πρόκειται να αρθούν πριν το Πάσχα, έχουμε να κάνουμε μια εισήγηση. Οι εκκλησίες θα μείνουν άδειες και ο ιερέας μας μαζί με τους ψάλτες και τους υπόλοιπους βοηθούς του θα τελέσουν τις ακολουθίες μόνοι τους. Για να νοιώσουμε ο ένας κοντά στον άλλο, μένοντας όμως μακριά, και για να μας δοθεί η δυνατότητα να προσευχηθούμε ομαδικά, εισηγούμαστε: την ώρα που η καμπάνα θα κτυπά λυπητερά για να γίνει η είσοδος του Νυμφίου την Κυριακή το βράδυ και την Πέμπτη το βράδυ για να γίνει η Σταύρωση και η περιφορά του Επιταφίου την Παρασκευή, αλλά και τα μεσάνυχτα του Πάσχα που θα κτυπήσει χαρούμενα, να βγούμε στις βεράντες μας με ένα αναμμένο κερί και να ψάλλουμε όλοι μαζί τον αντίστοιχο ύμνο. Όλοι έχουμε στα σπίτια μας μία σύνοψη με τις ακολουθίες των ημερών αυτών. Και αν δεν έχουμε, μπορούμε να τα βρούμε στο διαδίκτυο.

Κορονοϊός: Υπενθυμίζουμε: παρακολουθείτε και υπακούστε στις επίσημες ανακοινώσεις. Πάρτε πολύ σοβαρά τα μέτρα αυτοπροστασίας και εφαρμόζετε σχολαστικά όλες τις οδηγίες και μην ανησυχείτε.

Δεν θέλουμε να μείνει κανένας ξεκρέμαστος, αβοήθητος και εγκαταλειμμένος αυτές τις δύσκολες μέρες. Τα παιδιά, οι γείτονες, οι φίλοι, οι συγγενείς επιβάλλεται να έχουμε την έγνοια ο ένας του άλλου. Δώστε εξηγήσεις, βοηθήστε και καθησυχάστε τους. Μόνο που αυτό θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να βοηθήσει. Το τηλέφωνο της Προέδρου (99484838) είναι στην διάθεση όλων σας για να αναφέρετε τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Με αυτούς τους τρόπους θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινότητα μας, να κλείσουμε τις πόρτες στον κορονοϊό γιατί το καλύτερο σενάριο είναι να μην παρουσιαστεί κανένα κρούσμα το χωριό μας.

Αυτή η κατάσταση έχει δείξει πόσο σημαντικό είναι, το Κοινοτικό Συμβούλιο να έχει στη διάθεση του τα κινητά τηλέφωνα και τα email όλων σας. Όσοι από εσάς δεν λαμβάνεται sms από το Κοινοτικό Συμβούλιο, στείλετε ένα μήνυμα στο τηλέφωνο της Προέδρου (99484838) με το όνομα και το email σας, αν έχετε, για να σας περιλάβουμε στον κατάλογο των παραληπτών. Παρακολουθείτε τη ιστοσελίδα και το facebook του Κοινοτικού Συμβουλίου για άμεση ενημέρωση.

 

Και το πιο σημαντικό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

#ΘαΤαΚαταφέρουμε

Όλοι μαζί μπορούμε