Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 7/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 7/2020)

Αγαπητές/οί

Σας ευχόμαστε Χριστός Ανέστη, Χρόνια Πολλά, με υγεία και χαρά. Ευχόμαστε οι δύσκολες συνθήκες τις οποίες δημιούργησε η πανδημία, να αρθούν όσο το δυνατό πιο γρήγορα και ανώδυνα.

  1. Σύνθεση Κοινοτικού Συμβουλίου: μετά από μια μακρά περίοδο εκκρεμότητας, έγινε κατορθωτή η συμπλήρωση των θέσεων του Κοινοτικού Συμβουλίου, με το διορισμό από τον Υπουργό Εσωτερικών των κ. Κώστα Μηλιώτη και Πόλυ Πολυκάρπου, ως μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου. Το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει την ακόλουθη σύνθεση:

Σούλλα Μάου Παρτασή (Πρόεδρος)

Πανίκκος Καλλής (Αναπληρωτής Πρόεδρος)

Ειρηνούλλα Σαφειρίδου

Σάββας Αναγιωτίδης

Σπύρος Καπνός

Χριστόδουλος Κυριάκου

Κυριάκος Βασιλείου

Κώστας Μηλιώτης

Πόλυς Πολυκάρπου

  1. Καθαρισμός οικοπέδων και μέτρα πρόληψης πυρκαγιών:ο καθαρισμός οικοπέδων και γενικά όλων των χώρων από αγριόχορτα και άχρηστα αντικείμενα, είναι υποχρέωση του κάθε ιδιοκτήτη. Αυτό συμβάλει στην όμορφη εικόνα του χωριού, μειώνει την παρουσία τρωκτικών και φιδιών και γενικά καλυτερεύει τις συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης. Πρωτίστως όμως μειώνει τον κίνδυνο πρόκλησης και εξάπλωσης πυρκαγιών. Με την ποσότητα της βλάστησης που υπάρχει φέτος, ο κίνδυνος είναι αυξημένος και το ίδιο αυξημένη θα πρέπει να είναι και η επαγρύπνηση μας. Καλούνται λοιπόν οι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές οικοπέδων στα διοικητικά όρια της Κοινότητας, να τα καθαρίσουν από χόρτα και άλλες ακαθαρσίες, μέχρι τις 10 Μαΐου 2020.

Παράλληλα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα και άλλα παρόμοια άχρηστα αντικείμενα, εγκαταλελειμμένα σε ανοιχτούς χώρους, θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα.

Καλούνται, επίσης, όσοι έχουν σπείρει σε τεμάχια τα οποία εφάπτονται κατοικιών ή/και δρόμων να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες.

Παράλληλα θα πρέπει να κοπούν όσα κλαδιά δέντρων επικρέμονται σε δρόμο ή πεζοδρόμιο. Ο καθένας μας μπορεί να εντοπίσει αν τα δικά του δέντρα δημιουργούν πρόβλημα. Δεν χρειάζεται να του υποδειχτεί από το Κοινοτικό Συμβούλιο.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι είναι επίσης σημαντικό, ο καθένας μας να φροντίσει τους τάφους των δικών του ανθρώπων. Μερικοί τάφοι στο κοιμητήριο μας είναι πλήρως εγκαταλελειμμένοι, κάτι το οποίο δεν μας τιμά καθόλου. Φροντίστε ώστε να καθαριστούν όλοι από χόρτα και άγρια βλάστηση. Αν κάποιοι από αυτούς ανήκουν σε συγγενείς σας που δεν μένουν στο χωριό μας, ενημερώστε τους σχετικά ή αναλάβετε εσείς. Στους καλάθους που υπάρχουν στην είσοδο, μπορούν να τοποθετούνται μικρές ποσότητες σκουπιδιών. Στον μπλε ανακυκλώσιμα, κυρίως μπουκάλια, και στον πράσινο τα υπόλοιπα. Για μεγάλες ποσότητες υπάρχει το skip. Με λίγη προσπάθεια και φιλότιμο θα δείξουμε τον πολιτισμό μας.

Μετά τις 10 Μαΐου 2020 το Κοινοτικό Συμβούλιο θα αναλάβει τα πιο πάνω, χρεώνοντας ανάλογα τους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές.

Η παρούσα δημοσίευση και ανάρτηση υπέχει θέση προσωπικής ειδοποίησης.

  1. Ιδιοκτήτες σκύλων: Οι ιδιοκτήτες σκύλων έχουν υποχρέωση να τους πηγαίνουν βόλτα δεμένους με λουρί και να μαζεύουν τα περιττώματα τους. Σεβαστείτε τους γείτονες, τους συγχωριανούς και το περιβάλλον. Δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα.
  1. Επικοινωνία: Είναι σημαντικό το Κοινοτικό Συμβούλιο να μπορεί να επικοινωνεί άμεσα με τους κατοίκους της κοινότητας μας. Στη σημερινή εποχή ο πιο άμεσος και αποτελεσματικός τρόπος είναι μέσω της τεχνολογίας. Κινητά τηλέφωνα για τηλεφωνήματα και sms και διαδίκτυο για email, facebook και ιστοσελίδα.

Στην ιστοσελίδα του ΚΣ αναρτώνται ενδιαφέροντα θέματα. Ανακοινώσεις, προκήρυξη προσφορών, προσκλήσεις κ.ά. Η ιστοσελίδα μας έχει πρόσφατα αναβαθμιστεί και εκσυγχρονίζεται σιγά – σιγά. Μέσω αυτής στέλνονται συχνά ενημερώσεις σε όσους από σας μας έχετε δώσει τις διευθύνσεις σας.

Πρόσφατα το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει δημιουργήσει τη δική του σελίδα στο facebook, και εκεί προβάλλονται θέματα που πιθανόν να ενδιαφέρουν. Μέσω αυτής προβλήθηκαν και θα συνεχίσουν να προβάλλονται ζωντανά, από την εκκλησία μας, οι ακολουθίες, μέχρι να ανοίξουν οι ναοί για τους πιστούς. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση αυτής της δράσης.

Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, όταν το κρίνουμε αναγκαίο, στέλνονται μηνύματα στα κινητά σας τηλέφωνα.

Είναι για αυτό που ζητούμε όπως όσοι από εσάς δεν λαμβάνεται email ή/και sms από το Κοινοτικό Συμβούλιο, στείλετε ένα μήνυμα στο τηλέφωνο της Προέδρου (99484838) με το όνομα και το email σας, αν έχετε, για να σας περιλάβουμε στον κατάλογο των παραληπτών. Παρακολουθείτε τη ιστοσελίδα και το facebook του Κοινοτικού Συμβουλίου για άμεση ενημέρωση.