Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 13/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 13/2019)

Αγαπητές/οί,

  1. Χριστούγεννα: το Κοινοτικό Συμβούλιο διοργανώνει θεατρική παράσταση με το έργο «Ο Μικρός πρίγκιπας» από το Θέατρο Ένα. Η παράσταση θα γίνει την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα στην αίθουσα Πολλαπλής Χρήσεως του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού. Με το πέρας της παράστασης ο Άη-Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά.
  • Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, στις 6 Ιανουαρίου μετά τον αγιασμό των υδάτων, θα γίνει το κόψιμο της βασιλόπιτας του ΚΣ.
  1. Δεντροφύτεψη: την Κυριακή 12 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί η Κοινότητα μας συμμετέχει στη δράση «300,000 trees». Μια προσπάθεια ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει τα δενδρύλλια και προετοιμάζουμε τους χώρους. Στοχεύουμε στη συμμετοχή όλων σας για να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στην προσπάθεια αναβάθμισης του περιβάλλοντος μας. Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειας, θα δεντροφυτέψουμε και το χώρο παρά το ιατρείο, για να δημιουργήσουμε «Πάρκο Ηρώων».
  2. Γιορτή των Γραμμάτων: στην εκδήλωση αυτή που θα διοργανωθεί στις 26 Ιανουαρίου, θα δοθούν βραβεία και διπλώματα σε μαθητές οι οποίοι έχουν σημειώσει σημαντικές επιτυχίες στα σχολεία τους. Καλούμε τους αποφοίτους σχολών μέσης εκπαίδευσης που έχουν αριστεύσει, να παρουσιάσουν τα απολυτήρια τους στο ΚΣ μέχρι την Τετάρτη 18/12/19. Μέχρι τη μέρα αυτή θα θέλαμε να προσκομιστούν αποδεικτικά στοιχεία για τυχόν βραβεύσεις παιδιών σε διαγωνισμούς παγκύπριους, πανελλήνιους ή πιο ευρείας εμβέλειας.
  3. Κλαδιά δέντρων: την περίοδο αυτή η οποία είναι κατάλληλη για κλάδεμα, σας καλούμε να κλαδέψετε τα δέντρα τα κλαδιά των οποίων εμποδίζουν τη διέλευση πεζών και αυτοκινήτων, ή περιορίζουν την ορατότητα ή καλύπτουν σήματα τροχαίας. Καλούμε όπως ελέγξετε τις ιδιοκτησίες σας και προβείτε στις αναγκαίες ενέργειες. Η σχετική νομοθεσία αναφέρει ότι «Κανένας δεν δικαιούται να αφήνει ή να επιτρέπει ή να ανέχεται τα κλαδιά δέντρου να επικρέμονται σε οποιοδήποτε δρόμο εφόσον το δέντρο ανήκει σε αυτό…. Σε περίπτωση παράληψης συμμόρφωσης το Συμβούλιο δύναται να προβαίνει στην αναγκαία εργασία αποκοπής των κλώνων με έξοδα του παραλείποντος να συμμορφωθεί».
  4. Υπηρεσία μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων: τα κλαδέματα από τους κήπους σας και άλλα ογκώδη αντικείμενα μπορείτε να τα μεταφέρετε στο «Πράσινο σημείο» στους Εργάτες. Επειδή κάποιοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, για διευκόλυνση σας, σας ενημερώνουμε ότι η εταιρεία αποκομιδής σκυβάλων, KYPROS & ZENA KYPRIANOU LTD διαθέτει αυτή την υπηρεσία. Το τηλέφωνο της είναι 99899569  και μπορείτε να καλέσετε για να διευθετήσετε την εξυπηρέτηση σας.
  5. Κάψιμο κλαδεμάτων: αν και ο καταλληλότερος τρόπος διαχείρισης των κλαδεμάτων είναι η κομποστοποίηση τους, δυστυχώς, ο πιο διαδεδομένος είναι η καύση τους. Το Κοινοτικό Συμβούλιο μπορεί να παραχωρεί άδεια για άναμμα φωτιάς μέχρι τις 15/3/2020. Ειδικά έντυπα υπάρχουν στο γραφείο του ΚΣ και παρακαλείστε να τα συμπληρώνετε με ακρίβεια και να εφαρμόζεται με σχολαστικότητα τις σχετικές οδηγίες. Δεν ανάβουμε φωτιά όταν φυσά άνεμος, προσέχουμε ο καπνός να μην ενοχλεί τους συμπολίτες μας και καίμε μόνο κλαδέματα και όχι σκουπίδια τα οποία μολύνουν περισσότερο το περιβάλλον. Οι συνέπειες από τυχόν πρόκληση πυρκαγιάς θα βαρύνουν τον κάτοχο της άδειας. Η καύση ας είναι η τελευταία μας επιλογή καθώς επιβαρύνει το περιβάλλον.
  6. Αποπληρωμή φορολογιών: σας υπενθυμίζουμε ότι πριν το τέλος της χρονιάς θα πρέπει να ξοφλήσετε τις φορολογίες σας, στο Κοινοτικό Συμβούλιο. Σημειώστε ότι μετά τις γιορτές το ΚΣ θα προχωρήσει μέσω δικηγορικού γραφείου, σε διαδικασίες ανάκτησης των καθυστερημένων οφειλών. Τούτο όμως συνεπάγεται επιπλέον επιβάρυνση των οφειλετών. Ως εκ τούτου, καλούμε όσους έχουν καθυστερημένες οφειλές (φορολογιών ή/και υδατοπρομήθειας) να φροντίσουν να τις εξοφλήσουν πριν το τέλος Ιανουαρίου για αποφυγή ταλαιπωρίας και επιπρόσθετου κόστους.