Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 11/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 11/2019)

Αγαπητές/οί,

  1. Υποστατικά αγελαδοτροφίας:

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσουμε για τις αρνητικές εξελίξεις οι οποίες σημειώνονται στο θέμα με την ανέγερση μονάδων αγελαδοτροφίας στην Κτηνοτροφική μας Περιοχή. Παρ’ όλες τις έντονες και επανειλημμένες δηλώσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου τόσο γραπτά όσο και δια ζώσης και με κάθε ευκαιρία, ότι δεν πρόκειται να δεχτούμε την δημιουργία μονάδας αγελαδοτροφίας, το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας δεν μας έλαβε υπόψη. Παρ’ όλο που ο τέως υπουργός κ. Κουγιάλης κατά την επίσκεψη του στην Κοινότητα μας στις 22/4/2017, δεσμεύτηκε ότι θα τροχοδρομήσει αλλαγή στο καθεστώς της Κτηνοτροφικής μας περιοχής ώστε να μην επιτρέπεται η αδειοδότηση μονάδων αγελαδοτροφίας, αυτό δε έγινε ποτέ.

Στις 21/8/2019 έγινε συνάντηση του Κοινοτικού μας Συμβουλίου με την επαρχιακή διευθύντρια των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος,  κ. Αντρούλλα Γεωργίου και δύο άλλων λειτουργών. Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν να μας ενημερώσουν ότι η οικογένεια Ηροδότου θα ζητήσει να ανεγείρει μονάδες αγελαδοτροφίας σε οικόπεδα τα οποία έχει εξασφαλίσει. Περαιτέρω μας  διαβεβαίωσαν  ότι οι σύγχρονες μονάδες δεν προκαλούν οχληρία.

Εννοείται ότι ξεκαθαρίσαμε και υπερτονίσαμε ότι τίποτε δεν μπορεί να μας πείσει να αποδεχτούμε την εξέλιξη αυτή. Μετά από έντονη συζήτηση επιδώσαμε επιστολή προς τον έντιμο Υπουργό στον οποίο επαναλαμβάνουμε τις θέσεις μας και την απόφαση μας να λάβουμε δυναμικά μέτρα. Τα μέτρα αυτά για να έχουν επιτυχία θα πρέπει να έχουν μαζική συμμετοχή. Σύντομα θα συγκληθεί Παγκοινοτική Συγκέντρωση για να αποφασιστούν και προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες. Να είστε σε εγρήγορση.

  1. Κενή θέση μέλους του Κοινοτικού Συμβουλίου:

Ο κ. Αχιλλέας Τριγγίδης έχει υποβάλει την παραίτησή του από μέλος του ΚΣ και σύντομα θα προκηρυχτούν εκλογές για πλήρωση της θέσης αυτής. Οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για να τη διεκδικήσει θα πρέπει να υποβάλει την υποψηφιότητα του/της στην Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας στις 19/9/2019 από τις 9.00π.μ. μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι. Αν υπάρχουν περισσότερες από μια υποψηφιότητες, θα γίνουν εκλογές. (Ευχαριστούμε τον κ. Τριγγίδη για την πολύτιμη προσφορά του στο ΚΣ και την Κοινότητα.)

  1. Σήμανση σκύλων:

Από 1/8/19 μέχρι 30/11/19 οι κτηνιατρικές υπηρεσίες διενεργούν δωρεάν σημάνσεις σκύλων κάθε Τρίτη και Πέμπτη από 10.00π.μ.-1.00μ.μ. στα κατά τόπους Επαρχιακά Κτηνιατρικά Γραφεία (Λευκωσίας 22805241). Όπως ξέρετε η σήμανση και εγγραφή των σκύλων είναι υποχρέωση των ιδιοκτητών. Ως εκ τούτου όσοι από σας έχετε σκύλους χωρίς σήμανση είναι ευκαιρία να αξιοποιήσετε το σχέδιο αυτό. Κατά την επίσκεψη για διενέργεια της σήμανσης, οιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να προσκομίζει την ταυτότητά του και το επικαιροποιημένο βιβλιάριο υγείας του σκύλου του. Καλούνται όλοι οι ενδιαφερόμενοι να αποταθούν εγκαίρως στους πιο πάνω σταθμούς και γραφεία και να σπεύσουν για σήμανση των σκύλων τους. Σχετική πληροφόρηση αναφορικά με την υλοποίηση του Σχεδίου υπάρχει στις ιστοσελίδες των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι σκύλοι θα πρέπει να έχουν σήμανση και άδεια, δεν τους επιτρέπουμε να περιφέρονται, μαζεύουμε τα περιττώματά τους και φροντίζουμε να είναι καθαροί.

  1. Ταμάσσια 2019:

Ο Πολιτιστικός Σύνδεσμός Ταμασσός διοργανώνει και φέτος τα «Ταμάσσια 2019» (επισυνάπτεται σχετική ανακοίνωση).

Η Κοινότητα μας διοργανώνει τις εκδηλώσεις #BeActive το Σάββατο 28/9/19 και τα Θεατρικά Δρώμενα την Παρασκευή και Σάββατο 11-12/10/2019.

  • Το #BeActive (Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού), είναι μια εκδήλωση με στόχο να ενημερώσει και να αφυπνίσει τους συμπολίτες μας, για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, που μπορεί να δημιουργηθεί μέσα από την ενασχόληση με διάφορα αθλήματα: αυτοάμυνα, ζούμπα, πιλάτες, επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ – πονγκ), τοξοβολία, ποδηλασία, ποδόσφαιρο, αντιπτέριση (μπάντμιντον), μπάσκετ. Θα πραγματοποιηθεί επίσης ποδηλατικός γύρος στον οποίο όποιος επιθυμεί να συμμετέχει, θα πρέπει να φέρει το δικό του ποδήλατο και το κράνος του.

Φορέστε τα αθλητικά σας και ελάτε! στο Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείο Ταμασού.

Απευθύνετε σε όλες τις ηλικίες, από παιδιά μέχρι συνταξιούχους.

Επιπλέον, μπορείτε να κάνετε αξιολόγηση σωματικής κατάστασης από ανεξάρτητους συνεργάτες Herbalife Nutrition με πολυμηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, 9 διαφορετικούς δείκτες και cocktail για να δοκιμάσετε τη νέα γενιά υποκατάστατων γεύματος υγιεινής διατροφής και ελέγχου βάρους.

Θα έχουμε, επίσης, ένα σεμινάριο για αντιμετώπιση εξαρτήσεων (χρήση ουσιών). Το σεμινάριο απευθύνεται σε εφήβους και γονείς.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα κληρωθεί αθλητικός εξοπλισμός και θα υπάρχουν νερά, χυμοί, υγιεινό σάντουιτς και φρούτα εποχής.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Η πρόσκληση είναι ανοιχτή προς όλους και μπορεί να συμμετέχει ο καθένας, με δική του, ατομική ευθύνη. (Οι ανήλικοι συμμετέχουν μόνο με συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα.)

  • Στα Θεατρικά Δρώμενα θα δοθεί παράσταση του έργου «Ζητείτε Ψεύτης» από τη θεατρική ομάδα του χωριού μας «Περαστικοί» την Παρασκευή 11/10/19 και ώρα 8:30μ.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού (για κρατήσεις 22621359-99377909). Το Σάββατο 12/10/19, η ώρα 5:30μ.μ. θα διεξαχθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια στην Πλατεία του χωριού. Όλες οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Προτρέπουμε όλους και όλες να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις τόσο της Κοινότητάς μας όσο και των άλλων Κοινοτήτων.