Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2020)

Αγαπητές/οί,
το πρώτο θέμα για το οποίο έπρεπε να ενημερωθείτε άμεσα, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη.

1. Ανακύκλωση από πόρτα σε πόρτα: όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του συμπλέγματος Σκυβάλων που επισυνάπτεται (πατήστε εδώ), δυστυχώς ο εργολάβος ξαφνικά και απροειδοποίητα σταματά τη συνεργασία μαζί μας. Έγιναν προσπάθειες για εξεύρεση άμεσης λύσης, χωρίς αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου θα πρέπει δυστυχώς, να αναστείλουμε προσωρινά, τη διαδικασία ανακύκλωσης για χαρτί και PDM. Ως εκ τούτου, δεν θα πρέπει να βάλετε τα ανακυκλώσιμα έξω από την πόρτα σας, μέχρι να σας ενημερώσουμε σχετικά, γιατί δεν θα περάσει κανένας να τα παραλάβει. Ούτε και στους μεγάλους κάδους στο χώρο στη συμβολή των δρόμων Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και Παντελή Κατελάρη, καθώς και τους κάδους αυτούς, καφέ και μπλε, άδειαζε η ίδια εταιρεία. Το σύμπλεγμα καταβάλλει προσπάθειες για να εξευρεθεί νέος συνεργάτης. Ελπίζουμε να επανέλθουμε το συντομότερο δυνατό.

2. Πράσινα Σημεία: με την ευκαιρία αυτή σας υπενθυμίζουμε ότι λειτουργεί «Πράσινο Σημείο» στους Εργάτες και εκεί θα πρέπει να μεταφέρετε όλα τα ογκώδη – άχρηστα αντικείμενα και κλαδέματα. Δυστυχώς, πάρα πολύ συχνά, εντοπίζουμε άχρηστα αντικείμενα και κλαδέματα παρατημένα σε άδεια χωράφια και οικόπεδα, στις άκριες των δρόμων, σε ποταμούς και χαράδρες. Το Κοινοτικό Συμβούλιο ξοδεύει πολλά για μετακίνηση τους, με αποτέλεσμα οι ευσυνείδητοι πολίτες να πληρώνουν για αναστροφή των επιπτώσεων από τις πράξεις των ασυνείδητων. Ζητούμε τη συνεργασία σας για να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.

3. Δεντροφύτευση: η δράση αυτή, η οποία αναβλήθηκε λόγω καιρού, προγραμματίστηκε για την Κυριακή 9/2/2020, η ώρα 10 το πρωί. Ισχύουν οι ίδιες οδηγίες. Οι χώροι είναι δίπλα από το Κοινοτικό Ιατρείο, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου, και δίπλα από την κοινοτική υδατοδεξαμενή, επί της οδού Χαράλαμπου Μηνά. Φέρτε μαζί σας τσάππες, φτιάρια, κουβάδες. Το ΚΣ θα προσφέρει νερό και σνακ.
Όλοι μαζί να πάρουμε το χωριό μας ένα βήμα πιο μπροστά.