ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ


ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

 

 

Στόχος μας είναι να εντάξουμε την ανακύκλωση στη καθημερινή μας ζωή!

Tα Κοινοτικά Συμβούλια του Συμπλέγματος Ταμασσού (Ψιμολόφου, Εργάτες, Ανάγυια, Επισκοπειό, Πέρα, Πολιτικό, Καμπιά, Καπέδες, διοργανώνουν εκστρατεία συλλογής αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα οφέλη από την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι πολλαπλά, γιατί βοηθούν στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υπαρχόντων συσκευών (ως ανταλλακτικά), στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες και στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από τις 19 μέχρι 25 Ιουλίου 2021 μεταξύ των ωρών 3:00 μ.μ μέχρι 7:00μ.μ. από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα από 9:00π.μ. μέχρι 1:00μ.μ.  Συγκεκριμένα θα τοποθετηθεί κοντέινερ έναντι του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψιμολόφου και οι κάτοικοι θα μπορούν κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες, να μεταφέρουν στο σημείο αυτό τις παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές τους συσκευές. Στο χώρο θα υπάρχει εξουσιοδοτημένο άτομο το οποίο θα βοηθά στην τοποθέτηση των συσκευών μέσα στο κοντέινερ.

Μερικά από τα είδη που θα παραλαμβάνονται για σκοπούς ανακύκλωσης στην εκστρατεία αυτή, είναι τα ακόλουθα:

Ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, στεγνωτήρια, ηλεκτρικά μάτια, ηλεκτρικές θερμάστρες, ανεμιστήρες, συσκευές κλιματισμού, ηλεκτρικές σκούπες, φρυγανιέρες, συσκευές στεγνώματος μαλλιών, ξυρίσματος, μασάζ, ζυγαριές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές, φαξ, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, μουσικά όργανα, λαμπτήρες φθορισμού, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), πριόνια, τρυπάνια, ραπτομηχανές, εργαλεία για συγκολλήσεις, ψεκασμού, κοπής χόρτων ή άλλων εργασιών κηπουρικής, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, βιντεοπαιχνίδια, ανιχνευτές καπνού, θερμοστάτες και άλλα.

 

 

Από τα Κοινοτικά Συμβούλια  Συμπλέγματος Ταμασσού

 

Ψιμολόφου,  Τηλ. 22621248 Πέρα,         Τηλ. 22621359
Εργάτες,       Τηλ. 22622900 Πολιτικό,    Τηλ. 22622171
Ανάγυια,       Τηλ. 22623233 Καμπιά,      Τηλ. 22543221
Επισκοπειό, Τηλ. 22624664/5 Καπέδες,     Τηλ.22542836