Κοινοτική Βιβλιοθήκη

 

 

Κοινοτική βιβλιοθήκη Πέρα Ορεινής

Από τον Δεκέμβριο του 2021 στην κοινότητά μας λειτουργεί Κοινοτική Βιβλιοθήκη, η οποία θεωρείται ως επανασύσταση του «Αθήναιου Αναγνωστηρίου», το οποίο λειτουργούσε αρχές του 20ου αιώνα στο χωριό μας. Η δημιουργία της βιβλιοθήκης υλοποιήθηκε με τη μεταστέγαση του Κοινοτικού Συμβουλίου στο κτίριο της πρώην ΣΠΕ, την ευγενή προσφορά της κ. Χλόης Χατζηιωάννου εις μνήμη του αειμνήστου πατέρα της Νίκου Χατζηιωάννου και τη συμβολή του ΥΠΑΝ.

Διαθέτει μια μεγάλη συλλογή από αξιόλογα βιβλία, κλασσικά και σύγχρονα, παιδικά, μυθιστορήματα, θρησκευτικά, ιστορικά και άλλα είδη, τα οποία έχουν δωρίσει οργανισμοί και άτομα. Η ανάγνωση βιβλίων προσφέρει πολλαπλά οφέλη στον άνθρωπο, διατηρεί το μυαλό μας υγιές, τα επίπεδα άγχους σε χαμηλό επίπεδο, διευρύνει τη γνώση και το λεξιλόγιό μας και μας παρέχει ψυχαγωγία.

Παράλληλα, οι επισκέπτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το χώρο ως Κοινωνικό Κέντρο για να να επωφελούνται από τις υπηρεσίες διαδικτύου και με τη βοήθεια της διαχειρίστριας της βιβλιοθήκης να διευθετούν τις υποχρεώσεις τους με κρατικές ή άλλες υπηρεσίες (π.χ. πληρωμή Κοινωνικών Ασφαλίσεων, φορολογιών, λογαρισαμών κ.α.).

Σας καλούμε λοιπόν να αξιοποιήσετε το θεσμό της βιβλιοθήκης με κάθε τρόπο και να εγγραφείτε ως μέλη.

Σας περιμένουμε!

 

 

 

ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (1 Απριλίου-31 Οκτωβρίου)

SUMMER LIBRARY HOURS (1 April-31 October)

ΗΜΕΡΑ/DAY ΩΡΑ/TIME
ΠΕΜΠΤΗ/THURSDAY 17:00-19:30
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/FRIDAY 17:00-19:30
 ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ (1 Νοεμβρίου-31 Μαρτίου)

LIBRARY HOURS (1 November-31 March)

ΗΜΕΡΑ/DAY ΩΡΑ/TIME
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ/FRIDAY 17:00-19:30
ΣΑΒΒΑΤΟ/SATURDAY 10:30-13:00

Για επικοινωνία/For contact: [email protected]