Ταμασός

ΑγροτοΑθλητικό Σωματείο «ΤΑΜΑΣΟΣ»

Εκδήλωση 1ης Μαΐου

Έτος ίδρυσης 1975. Τίποτα τυχαίο. Αγροτοαθλητικό διότι ιδρύθηκε από αγρότες και μέσα από αυτό θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα τους και «ΤΑΜΑΣΟΣ» διότι δόθηκε από το όνομα της Αρχαίας Πόλης Ταμασού.

Tamasos

Ιδρύθηκε το 1975 από ανθρώπους δημοκρατικούς της Κοινότητας Πέρα Ορεινής, όπως επίσης και πρόσφυγες που τους έφερε η μοίρα να κατοικήσουν στα Πέρα Ορεινής μετά το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974.

Το έτος ίδρυσης συμβολικό, θέλοντας έτσι με αυτόν τον τρόπο να εκφράσουν τη διάθεσή τους για στήριξη μέσα από αυτό το Σωματείο όλων των κατοίκων του χωριού Πέρα Ορεινής στα δύσκολα μετά το πόλεμο χρόνια.

Στόχος του Αγροτοαθλητικού Σωματείου «ΤΑΜΑΣΟΣ» ήταν η εμπλοκή σε όλες τις εξελίξεις για την επιβίωση και την ανάπτυξη της Κοινότητάς. Εμπλοκή στα πολιτικά, πολιτιστικά, αθλητικά και οικονομικά πράγματα της Κοινότητας.

Πρωτεργάτες για την ίδρυση αυτού του Σωματείου ήταν οι αγρότες, εργάτες τεχνίτες και πρόσφυγες που κάποιοι υπάρχουν στην ζωή και κάποιοι όχι. Όπως οι μακαρίτες Πέτρος Πέτρου, Χαράλαμπος Βαρνάβα, Ιωάννης Λόντος. Εν ζωή Ερωτόκριτος Βασιλούδης, Γεώργιος Κίτσιος, Ανδρέας Μάος, κ. ά.

Στα 42 χρονιά ζωής αυτό το Σωματείο έχει να επιδείξει σε όλους τους τομείς μεγάλη προσφορά. Πρωτοστάτησε μέσα από την Ένωση Κυπρίων Αγροτών (ΕΚΑ) για να κερδίσουν οι αγρότες της Κοινότητάς μας πάρα πολλά ωφελήματα. Όπως επίσης η συμμετοχή μας στην ίδρυση και λειτουργία του ΣΚΕ Πέρα Ορεινής. Διοργάνωσε πάρα πολλές διαλέξεις, πολιτιστικές και κοινωνικές. Επίσης οργάνωσε αθλητικές εκδηλώσεις, διατηρεί ποδοσφαιρική ομάδα, δίδοντας έτσι τις ευκαιρίες στη νεολαία να ασχολείται με τον αθλητισμό και ταυτόχρονα να ενημερώνονται και να παίρνουν εκείνα τα εφόδια για να αποφεύγουν τις κακοτοπιές και τα επικίνδυνα αδιέξοδα.

Το Αγροτοαθλητικό Σωματείο «ΤΑΜΑΣΟΣ» για να λειτουργήσει και να υπάρχει μέχρι σήμερα πέρασε μέσα από πάρα πολλές δυσκολίες που ξεπεράστηκαν χάρη στην ακούραστη εθελοντική δουλειά που πρόσφεραν οι προαναφερθέντες πρωτεργάτες αλλά και οι νέοι εθελοντές που συνεχίζουν για τα ίδια ιδανικά

Το Σωματείο μας στεγάζεται από το 1995 στη γωνία Γρηγόρη Αυξεντίου & Κώστα Σταυρινού Σώττου.

Το παρόν Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τον Κυριάκο Βασιλείου (πρόεδρο), Πολύκαρπο Δαμασκηνό(Γραμματέα), Λούκα Νέστορος (Ταμία) και τα Μέλη, Χαράλαμπο Μάρα, Ανδρέα Φώτσιο, Κόκο Ζαμανή και Χρίστο Δημητρίου.