ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

 

Με χαρά σας ενημερώνουμε ότι μετά από πολλές προσπάθειες των κοινοτήτων του Συμπλέγματος  Ταμασού, έχουμε καταφέρει να συνάψουμε συμφωνία με την GREEN DOT, για την έναρξη συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Η ανακύκλωση θα μαζεύεται από πόρτα σε πόρτα μία φορά την βδομάδα, κάθε Σάββατο τις πρωινές ώρες, αρχίζοντας από το Σάββατο 15 Μαΐου 2021.

Για το λόγο αυτό τα ανακυκλώσιμα υλικά σας τα οποία θα πρέπει υποχρεωτικά να διαχωρίζονται σε δύο διαφορετικές σακούλες (διαφανή για τα PMD: πλαστικά, τενεκεδάκια κ. αλ. και καφέ για το χαρτί).

Θα πρέπει να τα βγάζετε έξω από την πόρτα της κατοικίας σας κάθε Παρασκευή βράδυ μόνο και όχι οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε ότι σακούλες που θα έχουν μέσα υλικά τα οποία δεν είναι ανακυκλώσιμα ή δεν είναι σωστά διαχωρισμένα, δεν θα περισυλλέγονται και θα μένουν εκεί.

Το Σύμπλεγμα Ταμασού θα δώσει δωρεάν σακούλες σε όλα τα νοικοκυριά καθώς και αναλυτικές οδηγίες, ούτως ώστε να είμαστε όλοι ενήμεροι για τον σωστό τρόπο διαλογής των υλικών μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε την συνεργασία όλων σας, ούτως ώστε να πετύχουμε την μεγαλύτερη μείωση στον όγκο των σκυβάλων, για να μπορέσουμε να έχουμε στο τέλος του χρόνου, μείωση στο κόστος που καταβάλλει η κάθε κοινότητα για την αποκομιδή των σκυβάλων της και κατ’ επέκταση η μείωση αυτή να μεταφερθεί και στα νοικοκυριά.

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε και για άλλες δράσεις που προγραμματίζονται για περαιτέρω μείωση του όγκου και του κόστους διαχείρισης των σκυβάλων, σε μια προσπάθεια που γίνεται τόσο για τη σωστή διαχείριση όλων των αποβλήτων αλλά και περαιτέρω μείωσης του κόστους για τις κοινότητες αλλά και τα νοικοκυριά.

Εκ του Συμπλέγματος Κοινοτήτων Ταμασού