Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 5/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 5/2020)

Αγαπητές/αγαπητοί,

Αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά η πατρίδα μας και ο πλανήτης ολόκληρος ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας με αυτή των γιατρών και όλων των άλλων επιστημόνων.

Γνωρίζουμε ότι όλοι είμαστε σε καραντίνα. Απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός σε κάποιες κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις, για τις οποίες θα πρέπει να έχετε εξασφαλίσει σχετική άδεια, ακολουθώντας συγκεκριμένη διαδικασία, συμπληρώνοντας κάποια έντυπα ή στέλνοντας μήνυμα με το κινητό στο 8998. Μπορείτε να εξασφαλίσετε κάποια χρήσιμα έντυπα από το γραφείο του ΚΣ. Βρίσκονται στην είσοδο καθώς στο γραφείο δεν δεχόμαστε κοινό.

Ίσως κάποιοι να θεωρούν υπερβολικά αυστηρά τα μέτρα ή να πιστεύουν ότι είμαστε σε χωριό και δεν θα υπάρχει αστυνόμευση. Πρέπει όμως να υπακούσουμε γιατί μόνο έτσι θα προφυλάξουμε τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας.

Στόχος είναι να μένουμε σπίτι, μετακινούμαστε μόνο σε επείγουσες περιπτώσεις.

Το γραφείο του ΚΣ εξυπηρετεί το κοινό μόνο για επείγοντα θέματα κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας (22621359/99484838).

Ενημερώστε τις οικιακές βοηθούς ότι απαγορεύεται να κυκλοφορούν.

Έχουμε ακούσει άπειρες φορές από όλα τα μέσα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, μηνύματα στα κινητά, facebook, email κλπ όλα όσα αφορούν την συμπεριφορά μας. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τα εφαρμόζουμε με ευλάβεια. Όσο πιο γρήγορα σπάσουμε την αλυσίδα τόσο πιο γρήγορα θα επανέλθουμε στην ομαλότητα.

Παρακολουθείτε και υπακούστε τις επίσημες ανακοινώσεις. Πάρτε πολύ σοβαρά τα μέτρα αυτοπροστασίας, εφαρμόζετε σχολαστικά όλες τις οδηγίες και μην ανησυχείτε.

Οι Λαμπρατζιές έχουν απαγορευτεί. Σε συνδυασμό και με τον κατ’ οίκον περιορισμό και την απαγόρευση της άσκοπης κυκλοφορίας και της συγκέντρωσης, έχουν δοθεί αυστηρές οδηγίες για αποτροπή κάθε συγκέντρωσης νεαρών οπουδήποτε. Ως εκ τούτου καλούμε τους γονείς όπως απαγορεύουν στα παιδιά τους να κυκλοφορούν και να συγκεντρώνονται σε οποιουσδήποτε χώρους. Δεν θέλουμε να αναγκαστούμε να καλέσουμε την αστυνομία για επιβολή της απαγόρευσης.

Απαγορεύονται οι μετακινήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μένουμε μακριά από τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Οι τόσο αναγκαίες και ωφέλιμες, υπό κανονικές συνθήκες, κοινωνικές επαφές και η δια φυσικής παρουσίας έκφραση αγάπης και εκδήλωση ενδιαφέροντος και τρυφερότητας σε γονείς, παιδιά και φίλους, αναστέλλονται υπό τις παρούσες συνθήκες. Σίγουρα αυτό το διάστημα εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε, νοιαζόμαστε ακόμα περισσότερο, αλλά από απόσταση. Χρησιμοποιούμε το τηλέφωνο και το διαδίκτυο, όπου είναι δυνατό. Δηλώνουμε την παρουσία μας, την έγνοια μας, εκφράζουμε την αγάπη μας και τη συμπαράσταση μας από απόσταση.

Και το πιο σημαντικό ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ αλλά ΑΝΑΓΚΑΙΟ.

Η τράπεζα στη Ψιμολόφου έχει αναστείλει τις εργασίες της. Λειτουργεί κανονικά η υπηρεσία ΑΤΜ. Τα πιο κοντινά μας καταστήματα είναι αυτά στο Αρεδιού και Λακατάμια.

Γνωρίζοντας την δομή της τοπικής κοινωνίας, είμαστε σίγουροι ότι κανένας συγχωριανός μας δεν θα μείνει ξεκρέμαστος, αβοήθητος και εγκαταλειμμένος αυτές τις δύσκολες μέρες. Τα παιδιά, οι γείτονες, οι φίλοι, οι συγγενείς επιβάλλεται να έχουμε την έγνοια ο ένας του άλλου. Δώστε εξηγήσεις και καθησυχάστε τους. Μόνο που αυτό θα πρέπει να γίνεται εξ αποστάσεως.

Για να προλάβουμε όμως την απομακρυσμένη περίπτωση, να προκύψουν οποιεσδήποτε ανάγκες, σας ενημερώνουμε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι έτοιμο να βοηθήσει. Θέλουμε να στήσουμε ένα δίκτυο συμπαράστασης για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιεσδήποτε ανάγκες τυχών προκύψουν. Το τηλέφωνο της Προέδρου (99484838) είναι στην διάθεση όλων σας για να αναφέρετε τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες που αντιμετωπίζετε. Στο ίδιο τηλέφωνο μπορούν να δηλώσουν στέλνοντας μήνυμα, όσοι έχουν την καλή διάθεση να βοηθήσουν αυτή τη δράση, αν και όταν προκύψει.

Με αυτούς τους τρόπους θέλουμε να θωρακίσουμε την κοινότητα μας, να κλείσουμε τις πόρτες στον κορονοϊό γιατί το καλύτερο σενάριο είναι να μην παρουσιαστεί κανένα κρούσμα το χωριό μας.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ

και

#ΘαΤαΚαταφέρουμε

Όλοι μαζί μπορούμε