Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 9/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 9/2019)

Αγαπητοί/ ες,

  1. Εκστρατεία καθαριότητας: η επίσημη εκστρατεία καθαριότητας την οποία εξαγγέλλε κάθε χρόνο η Επαρχιακή Διοίκηση, καθορίστηκε για φέτος, τον μήνα Ιούλιο. Επισυνάπτουμε σχετικές ανακοινώσεις οι οποίες έχουν σταλεί από την Επαρχιακή Διοίκηση.

Καλούμαστε για άλλη μια φορά να καταβάλουμε προσπάθειες για να καταστήσουμε την Κοινότητά μας καθαρή. Η διαδικασία αυτή, δεν πρέπει να αποτελεί μια μεμονωμένη προσπάθεια, αλλά να είναι συνεχής.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε όσους έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και έχουν συμβάλει στην προσπάθεια για να καθαριστεί η κοινότητα μας. (Οι υπόλοιποι ας προβληματιστούν για τα αποτελέσματα της αδιαφορίας τους.)

Η προσπάθεια όμως δεν τελειώνει ποτέ και, όπως λένε και οι γιατροί, η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Ας συμπεριφερόμαστε πάντα με τρόπο που να διατηρούμε την Κοινότητα μας καθαρή. Είναι πιστεύω αδιανόητο να ξοδεύονται πόροι για να καθαρίζονται αυτά που κάποιοι πετάνε σε δημόσιους ή άλλους ανοικτούς χώρους. Στόχος θα πρέπει να είναι να πληρώνουμε για να καθαρίζουμε μόνο αγριόχορτα κι όχι σκουπίδια.

  • Όλα τα σκουπίδια στους κατάλληλους καλάθους / κανένα σκουπίδι στο δρόμο, τα ποτάμια, τα χωράφια, τις αυλές.
  • Όλα τα κλαδέματα και τα άχρηστα στο πράσινο σημείο στους Εργάτες ή σε αδειοδοτημένα σημεία απόρριψης ή περισυλλογής.
  • Καθαρίζουμε τα αγριόχορτα μέσα και γύρω από το σπίτι και γενικά τις ιδιοκτησίες μας.
  • Μαζεύουμε τα περιττώματα των σκύλων μας.
  • Βάζουμε προσεχτικά και μέσα σε σακούλια, μόνο οικιακά απόβλητα στα σκυβαλλοδοχεία και όχι κλαδιά, χόρτα ή περιττώματα.
  • Κλείνουμε την πόρτα των σκυβαλλοδοχείων.
  • Διαχωρίζουμε και τοποθετούμε τα ανακυκλώσιμα υλικά, στο σωστό σακούλι κάθε Τρίτη το πρωί έξω από την πόρτα μας.
  • Μαζεύουμε τα σκουπίδια που οι άλλοι πετάνε.

 

Με την ευκαιρία αυτή υπενθυμίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για μείωση των σκουπιδιών τα οποία μεταφέρονται στην Κόσιη, για λόγους οικονομικούς και περιβαλλοντικούς. Η περισυλλογή ανακυκλώσιμων υλικών PMD και χαρτιού γίνεται κάθε Τρίτη από τα σπίτια μας. (Για τις μεμονωμένες κατοικίες από τα σημεία στα οποία τοποθετούν τα σκουπίδια τους, έξω από τους καλάθους.) Το συνεργείο παραλαμβάνει μόνο διαφανή σακούλια (μπορείτε να τα προμηθεύεστε δωρεάν από το ΚΣ). Τα σακούλια αυτά, πάνω στα οποία αναγράφονται χρήσιμες οδηγίες, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο για την ανακύκλωση, βάζοντας μέσα μόνο χαρτί και PMD.

Το σημείο στην Αρχ. Μακαρίου, στο οποίο υπάρχουν ακόμα κάλαθοι για ανακυκλώσιμα υλικά, (χαρτί, PDF, γυαλί και ρούχα) δεν είναι σκουπιδότοπος. Τοποθετούμε μόνο τα συγκεκριμένα ανακυκλώσιμα υλικά. Άλλα αντικείμενα, κλαδιά και χόρτα πρέπει να μεταφέρονται στο Πράσινο Σημείο στους Εργάτες.

Επίσης θα πρέπει να απομακρυνθούν άμεσα και όχι αργότερα από το τέλος του μήνα, εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα ή άλλα αντικείμενα από δρόμους ή ανοικτούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους.

Ένα άλλο συναφές θέμα είναι η οχληρία που προκαλείται από κλαδιά δέντρων τα οποία κρέμονται στους δρόμους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στενεύουν οι δρόμοι ή/και να μειώνεται η ορατότητα. Αυτό είναι επικίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει όποιος έχει δέντρα, τα οποία δημιουργούν ένα τέτοιο πρόβλημα, να τα κλαδέψει ούτως ώστε να μην ενοχλούν.

Ας κάνουμε όλοι μια ακόμα προσπάθεια για μια καθαρή κοινότητα.

  1. Αγνοούμενοι και πεσόντες: Η ετήσια εκδήλωση που διοργανώνει το Κοινοτικό Συμβούλιο για να τιμήσει τους ήρωες μας θα διοργανωθεί φέτος, την Κυριακή 21 Ιουλίου. Επισυνάπτουμε σχετική πρόσκληση και αναμένουμε τη συμμετοχή όλων σας.

 3 Αιμοδοσία: Η επόμενη αιμοδοσία θα γίνει στις 29/7/2019 και θα είναι εις μνήμη της Ευφροσύνης Δημητρίου (Σιαπάνη), του Κυριάκου Κωνσταντίνου και του Γεώργιου Μηλιώτη.