Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 5/2019)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 5/2019)

Αγαπητές/οί ,

Ένα ακόμα ενημερωτικό δελτίο ετοιμάσαμε για σας, με θέματα που ενδιαφέρουν. Σημειώστε ότι μπορείτε να ενημερώνεστε άμεσα και έγκαιρα μέσα από την ιστοσελίδα του Κοινοτικού Συμβουλίου και το facebook στο “Pera Orinis”.

  1. Πορεία Χριστοδούλας: Η φετινή Πορεία Χριστοδούλας θα γίνει την Κυριακή 14 του μήνα. Στο χωριό μας θα γίνει έρανος από πόρτα σε πόρτα την εβδομάδα πριν την Κυριακή. Εθελοντές θα κτυπήσουν την πόρτα σας για να πάρουν την εισφορά σας. Την Κυριακή θα περάσει το λεωφορείο με εθελοντές της περιοχής μας, για να παραλάβουν τις εισφορές μας. Μαζί και όποιους χωριανούς μας θα ήθελαν να μεταβούν με το λεωφορείο στην Λευκωσία όπου θα διεξαχθεί η εκδήλωση. Όλοι μαζί μπορούμε να ανακουφίσουμε τον πόνο που προκαλεί αυτή η αρρώστια.
  2. Lets do it Cyprus: η κοινότητα μας συμμετέχει και φέτος σ’ αυτή την παγκόσμια προσπάθεια για καθαρισμό του περιβάλλοντος αλλά και για ευαισθητοποίηση των πολιτών για το περιβάλλον. Είναι γενικά αποδεχτό ότι η χώρα μας είναι γεμάτη με σκουπίδια: μπουκάλια, τενεκεδάκια, χαρτιά, σακούλια στα κράσπεδα των δρόμων από τη μια και κλαδέματα, ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα και μπάζα σε χαράδρες και ρεματιές από την άλλη. Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 7 Απριλίου. Υπεύθυνη για την εκδήλωση είναι το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κατερίνα Πρατσή. Οι εθελοντές θα μπορούν να παραλάβουν γάντια και σακούλια στην Πλατεία της Εκκλησίας και να καθαρίσουν τη γειτονιά τους, τους δρόμους του χωριού ή το φράγμα της Ταμασσού. Διατηρούμε την Κύπρο καθαρή. Όλοι μαζί μπορούμε!

 3. Επόμενες εκδηλώσεις:

-Εγκώμια Αγίας Παρασκευής: όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η Κοινοτική Χορωδία Ενηλίκων θα ψάλλει τα εγκώμια του Επιταφίου.

-Πασχαλινά Παιχνίδια: τη Δευτέρα της Λαμπρής θα διοργανωθούν και φέτος παραδοσιακά παιχνίδια στην Πλατεία της Εκκλησίας στις 5 το απόγευμα. Σημειώστε την ημέρα και ενημερώστε αποδήμους και φίλους και σας περιμένουμε. Τα έσοδα θα διατεθούν για ενίσχυση συγχωριανών μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρές ασθένειες.

– 2ο φεστιβάλ Ακορντεόν: το φεστιβάλ αυτό θα διοργανωθεί στις 3, 4 και 5 του Μάη. Το χωριό μας θα φιλοξενήσει τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες στα ενδιαφέροντα σεμινάρια και εργαστήρια αλλά και σε όλες τις εκδηλώσεις των τριών αυτών ημερών, οι οποίες προσελκύουν χιλιάδες κόσμου. Επισυνάπτεται σχετικό ενημερωτικό έντυπο.

  1. Σκύβαλα και ανακύκλωση: έχουμε παραλάβει σακούλια για ανακύκλωση και μπορείτε να τα προμηθευτείτε από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά ότι στα μεγάλα σκυβαλοδοχεία τοποθετούμε μόνο οικιακά απόβλητα τα οποία δεν ανακυκλώνονται. Τα ανακυκλώσιμα μπαίνουν στα ειδικά διαφανή σακούλια και κάθε Τρίτη έξω από την πόρτα σας. Επισυνάπτουμε ενημερωτικό έντυπο το οποίο παρακαλούμε όπως μελετήσετε και εφαρμόσετε πιστά. (Για τα απόβλητα κήπου, η κατάλληλη διαχείριση είναι η κομποστοποίηση.)
  2. Πράσινα σημεία: όπως γνωρίζετε το προσωρινό «πράσινο σημείο» στον ποταμό έχει σταματήσει να λειτουργεί. Ο χώρος ο οποίος έχει διαμορφωθεί έξω από τη βιομηχανική περιοχή των Εργατών θα λειτουργεί προς αντικατάσταση του. Επισυνάπτουμε σχετικό ενημερωτικό έντυπο και σας καλούμε να το μελετήσετε προσεκτικά και να εφαρμόσετε όλα όσα περιλαμβάνει. Δυστυχώς ο χρόνος λειτουργίας του δεν καθορίστηκε ακόμα. Θα ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας του Κοινοτικού Συμβουλίου, sms, facebook και ανακοινώσεων. Διατηρούμε την κοινότητα μας καθαρή. Όλοι μαζί μπορούμε!
  3. Εγκατάσταση WiFi στην Πλατεία της Εκκλησίας: έχει πρόσφατα εγκατασταθεί σημείο Wi Fi στην Πλατεία της Εκκλησίας και ο κάθε επισκέπτης μπορεί να συνδεθεί με το διαδίκτυο.
  4. Λαμπρατζιά: το Κοινοτικό Συμβούλιο συνεργάζεται με νεαρούς και τους γονείς τους για αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας που παρατηρείται, συνήθως, αυτή την περίοδο. Καλούμε τους γονείς να επιβλέπουν και να καθοδηγούν τα παιδιά τους αλλά και τους ιδιοκτήτες σπιτιών αλλά και ξυλείας, όπως διαφυλάξουν τη περιουσία τους. Σημειώστε ότι με βάση τη νομοθεσία, για οποιοδήποτε ατύχημα σημειωθεί εντός ιδιωτικής περιουσίας, ευθύνη φέρει ο ιδιοκτήτης κι όχι ο «εισβολέας».