Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 11/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 11/2018)

Συλλογή ηλεκτρικών και άλλων υλικών για ανακύκλωση: Στο παρόν έντυπο επισυνάπτουμε ενημέρωση για τη νέα δράση του συμπλέγματος σκυβάλων Ταμασού, τη συλλογή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών για ανακύκλωση. Είναι ακόμα μια προσπάθεια για μείωση των οικιακών αποβλήτων με στόχο την οικονομία και την προστασία του περιβάλλοντος. Η ενεργοποίηση όλων μας προς αυτή την κατεύθυνση είναι επιβεβλημένη. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι για τη δημιουργία ενός πιο καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος πριν να είναι αργά. Σας υπενθυμίζουμε ότι τα ανακυκλώσιμα υλικά συλλέγονται μόνο Τρίτη και ως εκ τούτου θα πρέπει να τοποθετούνται έξω μόνο Τρίτη. Επίσης παρατηρείται ότι μεταφέρονται πολλά υλικά στους καλάθους επί της λεωφόρου Αρχ. Μακαρίου, όπου συνεχίζεται η δημιουργία μεγάλης ακαταστασίας η οποία δεν δικαιολογείται μετά τη περισυλλογή από πόρτα σε πόρτα.

 

ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΤΑΜΑΣΣΟΥ

(ΑΝΑΓΥΙΑ, ΕΠΙΣΚΟΠΕΙΟ, ΕΡΓΑΤΕΣ, ΚΑΜΠΙΑ, ΚΑΠΕΔΕΣ, ΠΕΡΑ-ΟΡΕΙΝΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΨΙΜΟΛΟΦΟΥ)

Στόχος μας είναι να εντάξουμε την ανακύκλωση στη καθημερινή μας ζωή!

 Τα Κοινοτικά Συμβούλια των κοινοτήτων του Συμπλέγματος Ταμασού, σε συνεργασία με τη Weee Ηλεκτροκύκλωση Κύπρου διοργανώνουν εκστρατεία συλλογής αποβλήτων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Τα οφέλη από την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών είναι πολλαπλά, γιατί βοηθούν στη μείωση του όγκου των σκουπιδιών, στην επιμήκυνση του χρόνου ζωής των υπαρχόντων συσκευών (ως ανταλλακτικά), στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από βλαβερές ουσίες και στην εξοικονόμηση μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι 2 Δεκεμβρίου 2018 μεταξύ των ωρών 2:00μ.μ και 5:00μ.μ. τις καθημερινές και τα Σαββατοκύριακα από τις 10:00π.μ. – 4:00μ.μ.   Συγκεκριμένα θα τοποθετηθεί κοντέινερ απέναντι από τα Γραφεία του Κοινοτικού Συμβουλίου Ψιμολόφου στην οδό Βασίλη Μιχαηλίδη 4 και θα μπορούν οι κάτοικοι της Περιφέρειας κατά τις πιο πάνω ημερομηνίες και ώρες, να μεταφέρουν στο σημείο αυτό τις παλιές ηλεκτρικές/ηλεκτρονικές τους συσκευές.  Στο χώρο θα υπάρχει εξουσιοδοτημένο άτομο το οποίο θα βοηθά στην τοποθέτηση των συσκευών μέσα στο κοντέινερ.

Άτομα τα οποία για οποιοδήποτε ιδιαίτερο λόγο αδυνατούν να μεταφέρουν τις παλιές τους συσκευές στο σημείο συλλογής, μπορούν να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής και θα καταβληθεί προσπάθεια να εξυπηρετηθούν.

Μερικά από τα είδη που θα παραλαμβάνονται για σκοπούς  ανακύκλωσης στην εκστρατεία αυτή, είναι τα ακόλουθα:

Ψυγεία, καταψύκτες, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, στεγνωτήρια, ηλεκτρικά μάτια, ηλεκτρικές θερμάστρες, ανεμιστήρες, συσκευές κλιματισμού, ηλεκτρικές σκούπες, φρυγανιέρες, συσκευές στεγνώματος μαλλιών, ξυρίσματος, μασάζ, ζυγαριές, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές, φαξ, σταθερά και κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, μουσικά όργανα, λαμπτήρες φθορισμού, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία (εξαιρουμένων των μεγάλης κλίμακας σταθερών βιομηχανικών εργαλείων), πριόνια, τρυπάνια, ραπτομηχανές, εργαλεία για συγκολλήσεις, ψεκασμού, κοπής χόρτων ή άλλων εργασιών κηπουρικής, παιχνίδια και εξοπλισμός ψυχαγωγίας και αθλητισμού, βιντεοπαιχνίδια, ανιχνευτές καπνού, θερμοστάτες και άλλα.

 

Πληρωμή λογαριασμών: Για τη διευκόλυνση σας στην πληρωμή των λογαριασμών σας, το ΚΣ συμβλήθηκε με τη JCC κι έτσι τώρα μπορείτε να εξοφλάτε τους λογαριασμού σας και διαδικτυακά. Μόνο για αυτή τη φορά χρειάζεται να επικοινωνείτε με το ΚΣ για να σας δίνεται νέος αριθμός φορολογούμενου. Από την επόμενη φορά αυτό δεν θα χρειάζεται. Μπορείτε να εξοφλάτε λογαριασμούς υδατοπρομήθειας και φορολογίας, νοουμένου ότι δεν είναι καθυστερημένοι. Υπενθυμίζουμε ότι μια άλλη εύκολη και πρακτική διευθέτηση, είναι η πληρωμή με αυτόματη τραπεζική εντολή.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις: Η Πολιτιστική Επιτροπή του ΣΚΕ φιλοξενεί τη θεατρική παράσταση του έργου «… και συγνώμη για την καθυστέρηση». Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά και μεγάλους πάνω από 8 χρονών και θα δοθεί το Σάββατο 8/12/2018, στο Πολιτιστικό Κέντρο, η ώρα 4:00 το απόγευμα. Είσοδος €

Τα Κοινοτικά Μουσικά Σχήματα προετοιμάζονται για μια εκδήλωση με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει το Σάββατο 22/12/2018 στην αίθουσα πολλαπλής χρήσεως του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού και θα είναι σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική της Αστυνομίας. Στις 23 και 24 θα τραγουδήσουν τα Κάλαντα από πόρτα σε πόρτα. Αυτά για την ώρα, τα υπόλοιπα στο επόμενο ενημερωτικό.