Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2018)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 2/2018)

Στο παρόν δελτίο περιλαμβάνεται ενημέρωση για κάποιες πολύ σημαντικές εκδηλώσεις και γεγονότα.

  1. Για τους σκύλους:

Όπως έχουμε αναφέρει ξανά, όλοι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να εκδίδουν ετήσια άδεια από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Δυστυχώς κάποιοι συγχωριανοί μας εξακολουθούν να μην έχουν εκδώσει την άδεια αυτή. Θέλοντας να δώσουμε μια τελευταία ευκαιρία θα διοργανώσουμε ακόμα μια ημερίδα σήμανσης των σκύλων. Όσοι από σας θέλετε να αξιοποιήσετε αυτή την ευκαιρία, η οποία θα είναι η τελευταία, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το Κοινοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 28/2/2018. Η μόνη υποχρέωση σας θα είναι να πληρώσετε €20,50 για την έκδοση της ετήσιας άδειας. Το κόστος της σήμανσης, που κανονικά ανέρχεται στα €30, θα καταβληθούν από το Κοινοτικό Συμβούλιο. Μετά από αυτή την ημερομηνία θα καταγγελθούν όσοι κατέχουν σκύλους χωρίς σήμανση και άδεια.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι:

  • όποιος κατέχει σκύλο χωρίς άδεια και σήμανση διαπράττει αδίκημα και υπόκειται σε φυλάκιση για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €1708,60 ή/και στις δύο ποινές.
  • Επίσης όποιος επιτρέπει στο σκύλο του να περιφέρεται χωρίς λουρί και/ή αποφεύγει να μαζέψει τις ακαθαρσίες του υπόκειται σε φυλάκιση για χρονικό διάστημα που δεν υπερβαίνει τους δώδεκα μήνες ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τα €1708,60 ή/και στις δύο ποινές.
  • Σημειώστε επίσης ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων θα πρέπει να φροντίζουν ώστε να τους παρέχουν κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.
  • Επίσης όταν συλληφθεί, από το Κοινοτικό Συμβούλιο, σκύλος ο οποίος περιφέρεται ελεύθερος, ο ιδιοκτήτης του υποχρεούται να καταβάλει τα έξοδα σύλληψης και φύλαξης και εξέτασης και θεραπείας, όπου χρειάζεται, από εγγεγραμμένο κτηνίατρο.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι τοπικές αρχές έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται στο χώρο σας για να ελέγχουν τις συνθήκες διαβίωσης του σκύλου σας.Το Κοινοτικό Συμβούλιο με τη συνεργασία εθελοντών λειτουργεί χώρους φύλαξης σκύλων. Η προσπάθεια όμως είναι δύσκολη και οι εθελοντές χρειάζονται βοήθεια. Καλούμε λοιπόν ευαισθητοποιημένα άτομα να συνδράμουν την ευγενή αυτή προσπάθεια.  Σημειώστε ότι το Σαββάτο 3/3/2018 εθελοντές θα εργαστούν για καθαρισμό του χώρου φύλαξης σκύλων. Χρειαζόμαστε και τη δική σας βοήθεια: στο χώρο του παλιού σφαγείου στις 9:00 το πρωί.

  1. Δημιουργία κήπου κάκτων και παχυφύτων:

Η δεντροφύτευση και η δημιουργία πάρκων και χώρων πρασίνου είναι μέσα στους σχεδιασμούς του Κοινοτικού Συμβουλίου. Δυστυχώς όμως οι άσχημες καιρικές συνθήκες μας αναγκάζουν να περιορίσουμε νέες δεντροφυτεύσεις για φέτος. Έχουμε εξασφαλίσει μερικά φυτά από το τμήμα δασών τα οποία θα φυτευτούν σε επιλεγμένα σημεία.

Επιπλέον το Κοινοτικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Κάκτων και άλλων Παχυφύτων Κύπρου, θα προχωρήσει στην δημιουργία κήπου με τα φυτά αυτά σε χώρο επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου.

Όσοι από σας θα θέλατε να συμβάλετε στην προσπάθεια αυτή δηλώστε συμμετοχή στο Κοινοτικό Συμβούλιο μέχρι τις 5/3/2018. Η φύτευση θα γίνει το Σάββατο 10/3/2018, το πρωί. Η συμμετοχή σας μπορεί να συνίσταται στην προσφορά φυτών (κάκτων ή παχυφύτων) ή βοήθειας στη φύτευση ή/και περιποίηση φυτών σε διάφορους χώρους.

  1. Πάσχα 2018:

Το Πάσχα φαίνεται να είναι ακόμα πολύ μακριά θα θέλαμε όμως τη βοήθεια σας για να προλάβουμε φαινόμενα «παραβατικής» συμπεριφοράς, τα οποία εκδηλώνονται συνήθως αυτή την περίοδο. Και αναφερόμαστε κυρίως στην κλοπή ξύλων για το έθιμο της Λαμπρατσιάς. Το Κοινοτικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να συνεργαστεί με τους νεαρούς για την προετοιμασία αυτού του εθίμου. Είναι όμως παράλληλα αποφασισμένο να μην ανεχτεί την κλοπή ξύλων. Ήδη έχουμε αρχίσει να μαζεύουμε ξύλα για να δώσουμε στα παιδιά. Παράλληλα είμαστε σε επικοινωνία με την ομάδα των νεαρών και των γονιών τους. Η δική σας βοήθεια συνίσταται στο να συμβουλεύετε και να επιτηρείτε τα παιδιά σας, αν είσαστε γονείς. Οι ιδιοκτήτες παλιών σπιτιών να ασφαλίσουν τις περιουσίες τους όσο καλύτερα μπορούν και όσοι έχουν ξύλα, όπως πόντους, δοκάρια κ.άλ.,  να τα σημαδέψουν. (Αν θέλετε να τα παραχωρήσετε στους νέους επικοινωνήστε μαζί τους ή με το Κοινοτικό Συμβούλιο)