Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 8/2020)


Δελτίο ενημέρωσης Κοινοτικού Συμβουλίου Πέρα Ορεινής (Αρ. 8/2020)

Αγαπητές /οί,

 1. Τελετή τιμής για τους ήρωες μας: την Κυριακή 19/7/2020, η Κοινότητα μας θα τιμήσει τους ήρωες μας, πεσόντες και αγνοούμενους του 1974. Για πρώτη φορά φέτος, η κατάθεση στεφάνων θα γίνει στο Μνημείο Ηρώων, στο Δημοτικό Σχολείο.

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλείσθε να τιμήσετε με την παρουσία σας το ετήσιο μνημόσυνο των πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 με καταγωγή από την Κοινότητά μας:

ΚΩΣΤΑ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ ΣΩΤΤΟΥ

ΠΑΝΤΕΛΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΡΤΕΜΙΟΥ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΗΝΑ 

την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, κατά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Οδηγήτριας. Θα αναπεμφθεί, επίσης, δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων μας:

ΑΝΔΡΕΑ ΓΙΑΛΛΟΥΡΙΔΗ

 ΧΡΙΣΤΑΚΗ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ 

Τον επιμνημόσυνο λόγο θα εκφωνήσει η κ. Λουκία Βούργια-Δημητριάδου, Πρώην Επιθεωρήτρια Νηπιαγωγείων

Στη συνέχεια θα κατατεθούν στεφάνια στο Μνημείο Ηρώων,

εντός του περιβόλου του Περιφερειακού  Δημοτικού Σχολείου Ταμασού, όπου θα μνημονευθούν τα ονόματα των Πεσόντων και Αγνοουμένων της Κοινότητάς μας.

Μετά το πέρας της κατάθεσης στεφάνων θα προσφερθεί καφές και πρόγευμα στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Περιφερειακού Δημοτικού Σχολείου Ταμασού.

 

2. Επιτροπές Κοινοτικού Συμβουλίου: οι Επιτροπές του ΚΣ έχουν αναδιοργανωθεί και καλούμε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να βοηθήσουν το έργο του ΚΣ, να δηλώσουν συμμετοχή στις Επιτροπές, στο τηλ:22621359.

Οι Επιτροπές είναι:

 1. Επιτροπή Οικονομικών   

Πρόεδρος: Πανίκος Καλλής

Μέλη:  Κυριάκος Βασιλείου, Σπύρος Καπνός, Κώστας Μηλιώτης

 1. Τεχνική και Δικτύων και Πολιτιστικής Υποδομής

Πρόεδρος: Κώστας Μηλιώτης

Μέλη:  Χριστόδουλος Κυριάκου, Σάββας Αναγιωτίδης, Πόλυς Πολυκάρπου

 1. Δημόσιας Υγείας, Αειφορίας και Περιβάλλοντος

Πρόεδρος: Πόλυς Πολυκάρπου

Μέλη: Πανίκος Καλλής, Κυριάκος Βασιλείου

 1. Πολιτιστικής Δράσης, Επικοινωνίας και Κοινωνικής Ευημερίας

Πρόεδρος: Σούλλα Μάου Παρτασή

Μέλη: Ειρηνούλλα Σαφειρίδου, Κώστας Μηλιώτης

 1. Επιτροπή Πολιτικής Άμυνας, Νεολαίας και Αθλητισμού

Πρόεδρος: Κυριάκος Βασιλείου

Μέλη: Σπύρος Καπνός, Πανίκος Καλλής, Σάββας Αναγιωτίδης, Πόλυς Πολυκάρπου

 1. Παιχνιδότοποι: εκεί που δεν είχαμε κανέναν, έχουμε όχι ένα, αλλά δύο: ο παιχνιδότοπος στον οικισμό αυτοστέγασης, είναι έτοιμος να υποδεχτεί τα παιδάκια μας. Ο χώρος έχει ανοικοδομηθεί και έχουν τοποθετηθεί καινούργια παιχνίδια, καθώς και πάτωμα ασφαλείας. Έτσι ο χώρος πληροί όλα τα πρότυπα ασφαλείας και είναι στη διάθεση όλων. Αναμένουμε από όσους τον αξιοποιούν, να χρησιμοποιούν με ασφάλεια τις υποδομές, να προσέχουν τα παιχνίδια και τα φυτά και να σέβονται τους συνανθρώπους τους. Το ΚΣ δεν φέρει ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα και τα παιδιά θα πρέπει να επιβλέπονται ικανοποιητικά. Σας παρακαλούμε επίσης  να σέβεστε τις ώρες κοινής ησυχίας. Επιδίωξη είναι να είμαστε όλοι ικανοποιημένοι.

Το ίδιο και στον δεύτερο παιχνιδότοπο, ο οποίος δημιουργήθηκε από ιδιωτική εταιρεία κατά το διαχωρισμό οικοπέδων, στην οδό Χριστόδουλου Τομασίδη, πάροδο του δρόμου προς το φράγμα.

 1. Εκδρομικός Χώρος: Ο εκδρομικός χώρος «Τα ευκαλυπτούδκια» είναι στη διάθεση όλων για ξεκούραση, πικ – νικ ή σούβλα. Κι εδώ θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Όχι σκουπίδια, όχι οχληρία, προσέχουμε τη βλάστηση και ανάβουμε φωτιά, μόνο στον ειδικό χώρο, και τα μάτια μας δεκατέσσερα. Ένας χώρος δροσερός, ήσυχος, ειδυλλιακός. Ας τον σεβαστούμε για να τον έχουμε.
 1. Έργα:
 • Συνεργείο της Επαρχιακής Διοίκησης εκτελεί τα λίγα εκείνα έργα που είναι συγχρηματοδοτούμενα.
 • Το συνεργείο του Τμήματος Αρχαιοτήτων ολοκλήρωσε τις εργασίες στο ιδιόκτητο οίκημα τους, το οποίο αναπαλαιώθηκε και θα παραχωρηθεί στο ΚΣ. Τώρα εργάζεται για αναπαλαίωση του «Νερού του Μηλιώτη».
 • Έχουν ετοιμαστεί σχέδια για τοπιοτέχνηση του χώρου στάθμευσης της εκκλησίας και του χώρου απέναντι από το γήπεδο.
 • Η διαδικασία για την αναπαλαίωση των οικοδομών παρά το Αρρεναγωγείο, βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης.
 • Το έργο για την αναβάθμιση του γηπέδου του Σχολείου είναι προσωρινά, στάσιμο, καθώς έχουν παγοποιηθεί οι χρηματοδοτήσεις του ΚΟΑ. Ελπίζουμε να αλλάξει σύντομα η πολιτική αυτή για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε. Παράλληλα γίνεται προσπάθεια συνεργασίας με τη νεολαία για δημιουργία υπαίθριου γυμναστηρίου.
 • Μας έχει παραχωρηθεί το κτίριο της πρώην ΣΠΕ για χρήση. Δυστυχώς είναι σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση. Το ΚΣ συνεργάζεται με ειδικούς για να καταγραφούν οι παρεμβάσεις οι οποίες θα πρέπει να γίνουν για να καταστεί ασφαλές και λειτουργήσιμο.
 1. Θεατρικό δρώμενο: Το χωριό μας έχει επιλεγεί για την παρουσίαση του χοροθεάτρου της Μαρίας Καμπέρη, «Ανεράδων Ονειρέματα», την Πέμπτη 9/7/2020.